Cyberpunk 2077 Night City Wire 第4集

947 回覆
12 Like 3 Dislike
正,露奶
2020啲人無咗影
可能係2條片唔同時段
陰天/高樓大廈擋左陽光
應該係咁
原來作者作左套Cyberpunk定義其他人就一定要全盤接受,唔可以話有小小唔好,作者同習近平一樣,不可以被挑戰,好勁
柒左就潛啦仲撐
上面有人話作者好滿意wo~你希望咩姐?
識唔識野咩叫cyberpunk定義?
希望到時所有媒體都一致比10分啦
如果唔佢地又中左"學人講唔岩佢地個定義"
唔好偷換概念啦
就算到時媒體得一分都唔代表你d傻仔論點論據係岩
傻仔論點係咩?
high tech low life
車得4個轆唔可以唔夠high tech?
仲有人信"媒體"
TLOU2 仲信唔夠咩?
本身Cyberpunk 2077就有d 所謂game 媒白左老屈cdproject 歧視黑人
(但無論本身係黑人既board game作者/ 黑人fans都屌返佢on9)
佢道歉完之後唔服氣仲係咁出文屌隻game
答到我咩叫有創意既gun play未
我推多次

人體改造
意識抽離
科技武器(自動追蹤 穿牆 子彈反射可以打中睇唔到既target)
hacking

都唔叫high tech 因為有4個轆既車
所以隻game就low tech落後
其實high tech同車有4個轆有咩衝突
#414 有巴打問你野
幫你叫緊當事人出黎 請稍等
反正我用ps4
部機仲run到隻驚已經好開心
記得有條友話the animal入邊有黑人
影射黑人係動物 歧視黑人
之後有個黑人director出黎解話
因為cyberpunk2077 係建基於cyberpunk 桌遊下電子化既遊戲,佢代表並唔你你心中既cyberpunk,亦都未必會係代表我心中既cyberpunk,更加未必代表到銀翼/攻殼/世上所有cyberpunk定義 佢只係代表cyberpunk 桌遊作者既世界

同埋我好似無見到CDPR話要用cyberpunk 2077代表哂全世界對cyberpunk嫁定義喎。相反,佢地只係用cyberpunk2077呢個遊戲去豐富大家對cyberpunk嫁想像,對cyberpunk 呢個term作出佢地既小小貢獻姐。唔係要作出唯一既定義。

睇返CDPR witcher 3部曲。佢地係建基於Witcher 小說電子化。咁遊戲背景就當然係Witcher 下西方奇幻中世紀喇,但你會唔會話佢3部曲就代表哂西方奇幻中世紀呢個term? 依家情況就好似我用The elder scrolls作標準去話Witcher 唔夠西方奇幻中世紀 兩樣野背景都係差唔多 但無話邊個係標準 邊個係唯一囉
splatoon 咁鬥射落地掛
死啦
翻睇blade runner
一樣啲車係4個轆 一樣有飛船
一樣有發光樓
最弊係啲電視用緊大牛龜
全部人類都冇生化改造
得仿生人

on撚9 bladerunner 扮cyberpunk
好心炒撚左個creative director佢啦
加多樣
槍仲要有人眼瞄準 垃撚圾
點估到個作者就係黑人
攻殼機動隊都係扮cyberpunk

4個轆

電話仲要拉線唔撚係掛

人眼瞄準 好冇創意
原來攻殼機動隊/Blade runner/同Cyberpunk 2020都達唔到Cyberpunk權威連登會員lIlIIIlIIlIIIllI既要求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞