Cyberpunk 2077 Night City Wire 第4集

947 回覆
12 Like 3 Dislike
幾時出埋第五集?
當你有Witcher質素既支線就已經夠
其實好多人根本唔知咩係cyberpunk
唔係極端既高科技先係cyberpunk
係各種既矛盾衝突之下既Dystopia
包括新/舊、高科技/傳統、高科技/低質生活
仲有好多好多反人類既矛盾
同時有飛船同舊式車就係例子
第一套cyberpunk代表作銀翼殺手
有飛天車,亦有污糟市集,潮濕黑媽媽的氣氛
探討AI人性,但世界觀比起劇情更加吸引
動畫代表攻殼
未來香港做背景+大量五光十色的廣告招牌
同樣都係末世前的頹廢繁榮景象

2077以美國加洲為背景
其實太陽光,一開始就覺得唔太適合
佢陽光得一定有佢既黑暗頹廢既一面
驚都未出我真係講唔定
果兩條友剩係係到講2077應該係點
無視人地全叫cyberpunk2077而唔係就咁2077
又鳩嗡d科技同依家一樣
上面我求奇數幾樣都收左佢地檔
人體改造
有錢玩永生
想問下你用咩os同用詞咩上網?
steam早買無折, 等出果日睇完評價先再買
另外想問, 如果直接係CD PROJEKT 買既話, 放唔放到返去steam?
講左咁耐重係討論緊冇飛天車冇落雨地下唔夠濕冇大3d廣告
所以唔夠cyberpunk

笑撚左
Btw
有自𣈴槍

不過是但啦
為屌而屌嘅人點都會拎d野屌
係放唔返,steam冇得加一
gog買,裝完唔洗開platform都玩得
4個轆
我覺得自己痴左線
呢排走左返去玩巫師3
跟住YOUTUBE係到睇巫師3當年D TRAILER

跟手得閒仲睇埋巫師小說
人呢?
其實佢地知唔知隻game係改篇1隻好出名既board game cyberpunk 2020架
個board game作者話對cdred好滿意,成日飛去波蘭同佢地傾細節,仲成日係reddit幫佢地打嘴炮
唔好下下套係其他作品睇到既野放落去得唔得
唔同作者對cyberpunk 都有佢自己個套理解
小說值得一睇
根本就on9
隻board game係果個年代有份對cyberpunk呢個詞做定義,亦有份令cyberpunk流傳至今
果兩條友學人講唔岩佢地個定義,真係笑撚到肺都甩埋出黎
我咪buy你個套囉
睇到第二本,見到ciri出黎果下好大驚喜
知道哂結局再睇又係另一種feel
跟住想同你傾番我點樣嘲笑你
同我點樣起鋼
請舉例
你咪當我言者無心 聽者有意 我同你道歉ok?
都真
小説同Witcher 1 2 我當平行時空算
有無人反而鍾意有得揸下車
個人麻麻地飛行車依個設定
依家睇落唔會周街都係感覺幾好
不過希望唔好架架車都用真引擎聲可以整下啲電子車聲
Netflix版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞