Cyberpunk 2077 Night City Wire 第4集

947 回覆
12 Like 3 Dislike
不如講講Cyberpunk應該有咩元素
而唔係執著係車有無轆 槍有無自瞄
好似表達自己主觀想法都唔得 其實第一眼我睇條片感覺好似好唔未來 同想像有啲落差 單純係度講下
就係隻game等咗咁耐有個期望先會有呢啲感覺啫
咁上面幾個巴打係咁指正我話4個轆係冇問題咁就更好 咁我更加唔會失望啦
#313有人講左 但佢地懶理
因為2077 所以我要有轆!我要有自瞄!
對我嚟講反烏托邦+高科技+Cyborg+Anti-Hero
已經好Cyberpunk

其實隻game係有飛行車 係玩家無得揸
應該之後有更新會比玩家揸同買嘅
係唔知要幾耐
咁都叫無變過...
CHING係咪裝緊義肢義眼平時坐飛天車返放工,返到屋企插線落個腦到上網,打飛機係體感AV,平時隨身拎住支微形導彈機關槍旁身
你自己d point柒到碌jer咁又好難唔叫人駁你既
人地主題係cyberpunk,唔係個年份啊ching
唔想逐條睇
依家邊條片睇到最多gameplay?
https://youtu.be/vjF9GgrY9c0
依條48分鐘 不過成兩年前 好多細節都改咗

https://youtu.be/FknHjl7eQ6o
依條就近少少 一年前左右 主要分析兩種玩法

仲有四集night city wire可以睇
啲片有晒時間軸 自己睇下想睇啲咩
最近啲gameplay成個畫面靚好多
相比呢2條
23日
第1條片咁快就兩年
都係既 呢一年過得好快

Delay完又再delay
終於等到喇
不過可能我玩得game多,第一點,機械改造我第一印象係學技加點換左個叫法

你咁講其實好多game都係嫁
即係全部都係換叫法
ubi啲驚做開放世界全部都係想搞課金搞持續性
真係戇鳩鳩垃撚圾
對話緊有即時選擇真係無咩驚做到
仲有佢D改裝有操作, 視覺, hud既效果
Hacks呢隻驚都有, 淨係E家個系統如果玩得好已經可以好多變化同玩法
呢個影響到所有任務都會豐富好多
睇城市details都唔係一般ubi驚可以比
講未來的確唔算超前既未來, 不過同機能係有關
E家機能係無辦法實現到果種360度充滿複雜既details同飛天車既巨大都市
你講既野Ps5我都唔敢講會實現到
佢已經係最接近cyberpunk驚既頂點之作
個開創性係史無前例, 之後既續作再慢慢改良
Cyberpunk 2077係base on 桌遊個世界觀,佢地成班乜唔識,淨係用自己觀點鳩up
2018光效好似好d
但2020就美術補救
講埋2077年份最好笑

好似銀翼講2020年,咁依家都2020年啦,一樣冇戲入面嘅野啦。

拎現實嘅年份同作品入面嘅年份放係同一條線,真係辛苦自己個腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞