做緊社工/讀緊社工都可以入黎放低你既心事 (3)

1001 回覆
25 Like 23 Dislike

明愛

出邊頭既cd 呀?

覺得明愛好唔好?

老師幾好有heart 不過硬件非常差

硬件既意義係

成日唔夠房用 圖書館print 份notes 要用成20 分鐘 wifi 垃圾

竟然有同學!?

hi 同學

好似hd,同u都係咁in

sor

我in 𠴱時叫我寫characteristics of a helping professional

sor

sor

我in 𠴱時叫我寫characteristics of a helping professional

helping professional 完全唔明 可唔可以解釋一下咩黎

sor

sor

sor

helping professional 完全唔明 可唔可以解釋一下咩黎

唉我屌你自己google下啦

sor

驚閪咩
最緊要唔好慌

sor

唉我屌你自己google下啦

其實係咪冇一定既answers? 岩意思 表達到就可以?

sor

驚閪咩
最緊要唔好慌

我都怕出現呢種情況

sor

驚閪咩
最緊要唔好慌

我都怕出現呢種情況

唔會架
但係......

sor

驚閪咩
最緊要唔好慌

我都怕出現呢種情況

唔會架
但係......

當然有 不過有紋身 食煙係咪一定唔好? 只可以同你講依D唔係判斷一個社工嘅質素

至於咩叫做唔起?

係依個professionalisation 的影響吓 對社工有好大阻礙
點解咁多社工係港豬 屌你老母
上次聽人屌7港大出身嘅社工
Y?

渣架
我都唔記得點樣捱過呢節.....
總之果下係我人世入面最concentrate 果陣

講真
個一下係一世人記憶最好既一日

係咪每人最少都有次呢段經歷

我聞說有D SA 係唔洗process的
我第2次placement 都已經唔洗寫....
至此之後記憶力降到0

點解你呀sa咁好架
唉喊出黎

no pain no gain 呀 bro

有冇巴絲既呀sa係有強迫症?
交任何野俾佢都會捉你文法。有冇用錯符號

我呀sa執格式 執文法 算唔算強迫症

當然有 不過有紋身 食煙係咪一定唔好? 只可以同你講依D唔係判斷一個社工嘅質素

至於咩叫做唔起?

係依個professionalisation 的影響吓 對社工有好大阻礙

我就係擔心呢樣野會唔會好大影響
宜家社會既人大部分都覺得呢2樣野係負面
太過流於表面 未開始就先入為主左了
特別係老一輩

渣架
我都唔記得點樣捱過呢節.....
總之果下係我人世入面最concentrate 果陣

講真
個一下係一世人記憶最好既一日

係咪每人最少都有次呢段經歷

我聞說有D SA 係唔洗process的
我第2次placement 都已經唔洗寫....
至此之後記憶力降到0

點解你呀sa咁好架
唉喊出黎

no pain no gain 呀 bro

有冇巴絲既呀sa係有強迫症?
交任何野俾佢都會捉你文法。有冇用錯符號

我呀sa執格式 執文法 算唔算強迫症

完美主義者

至於咩叫做唔起?

我就係擔心呢樣野會唔會好大影響
宜家社會既人大部分都覺得呢2樣野係負面
太過流於表面 未開始就先入為主左了
特別係老一輩

本身想紋身,都驚做野會有影響,如果入政府好似D 影響??
同埋身間唔中本都有食煙

雖然我覺得只係個人習慣同選擇,不過依兩樣野表面的確會影響到形象
BTW 之前睇過FB PAGE係一班紋身社工開

係咪玩呀師傅
上次聽人屌7港大出身嘅社工
Y?

見過有d真係讀死書既社工
第一個月做野就俾人投訴

係咪玩呀師傅

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞