做緊社工/讀緊社工都可以入黎放低你既心事 (3)

1001 回覆
25 Like 23 Dislike
有無人知福利工作員實際上有咩做
有17k

睇你做邊間先答到你架喎
Lm先 有問題果陣再入黎吹2句
見工點著好? 白色恤衫牛仔褲波鞋會唔會太求其?我見youth果類
見工點著好? 白色恤衫牛仔褲波鞋會唔會太求其?我見youth果類

見乜都起碼恤衫西褲

見工大個仔架啦
男仔其實好簡單唔洗西裝都起碼smart causal
恤衫西褲皮鞋大大方方又唔會太誇張

見工大個仔架啦
男仔其實好簡單唔洗西裝都起碼smart causal
恤衫西褲皮鞋大大方方又唔會太誇張

一套著到老,斯文大方唔使煩
自信最緊要

見sw就唔好著老西,恤衫smart causal就得

見高層例外
大家見工first in之後等左幾耐先有second in? 同埋想知second in問既野會有咩唔同?
大家見工first in之後等左幾耐先有second in? 同埋想知second in問既野會有咩唔同?

一星期內

一星期內

我都好似係 不過我見pw
好想轉工

試過見一間in完之後1分鐘之後

:你仲有冇時間?
:有啊 做乜
:你出去坐一坐,我叫服務經理過嚟,一陣second in
:

不過最後無請我

試過見一間in完之後1分鐘之後

:你仲有冇時間?
:有啊 做乜
:你出去坐一坐,我叫服務經理過嚟,一陣second in
:

不過最後無請我

即是玩9YOU 啦LOL
做緊畢業前block placement
有無人未搵工??
網上有人話因爲收生不足,理大唔再開part time degree
有冇人知咩事

City poly 黎緊今年係最後一屆嘅part time degree
貴就梗架啦
註冊局都可以睇到
宜家搵工係咪真係好難? 有心做都驚搵唔到
aswo唔洗諗咁濟 swa係咪比人壓價壓到死?
ps. cu degree仔
有個RN offer諗緊接唔接
宜家搵工係咪真係好難? 有心做都驚搵唔到
aswo唔洗諗咁濟 swa係咪比人壓價壓到死?
ps. cu degree仔
有個RN offer諗緊接唔接

護士+社工
做院舍最好
做左ww幾個月,17.6k既,但好累好辛苦,唔介意忙,但依家忙既大部份係admin野,少左好多同user相處時間既同時,老闆又係控制狂,要求所有野都要跟佢同管住哂,連張證書設計都要改幾次
更唔好講上手d文件野都好差令我跟得好辛苦
好大壓力唔太開心 想轉工,但都知只可以想,畢竟ww難搵
報左pt sw master,連in都無得in,自己究竟何去何從
做左ww幾個月,17.6k既,但好累好辛苦,唔介意忙,但依家忙既大部份係admin野,少左好多同user相處時間既同時,老闆又係控制狂,要求所有野都要跟佢同管住哂,連張證書設計都要改幾次
報左pt sw master,連in都無得in,自己究竟何去何從

呢啲情況你基本上去到邊都唔會差好遠
試下睇開啲,諗下ww個位置同現實嘅功用係咩
一個社工學位又唔係你人生嘅盡頭,你不如趁呢段時間諗清楚自己想要啲咩
睇下sw d日常工作又係咪你嘅期望中咁樣

呢啲情況你基本上去到邊都唔會差好遠
試下睇開啲,諗下ww個位置同現實嘅功用係咩
一個社工學位又唔係你人生嘅盡頭,你不如趁呢段時間諗清楚自己想要啲咩
睇下sw d日常工作又係咪你嘅期望中咁樣

可能因為自己上一份工係project位,只專心做好project就得,加上老細雖然9但係好free,任我發揮(當然我做出黎既效果都幾好啦要),因此有咁既感覺啦
我諗我係覺得老闆個極操控式風格唔啱我,先會覺得更加辛苦,咩都要管,真係有d難頂,加上要跟佢果套,但最後個效果出黎差,令我更加頂唔順
其實就係想係呢行發展,所以先想報sw,因為知道呢行無個牌真係少好多choice,見過好多唔同既sw,一向知多admin野都知個個都係over workload既,但係無諗到個老闆style係咁,仲要工作核心同當初請我時講既咁不一致啫
我係一個垃圾社工學生
出ifsc實習
d case見完一次就返晒大陸
做咩姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞