做緊社工/讀緊社工都可以入黎放低你既心事 (3)

1001 回覆
25 Like 23 Dislike
就出實習 CD 又興奮又擔心又驚爛grade

驚鬼咩
完實習又一條好漢
Btw你邊間先?

明愛

出邊頭既cd 呀?

覺得明愛好唔好?

老師幾好有heart 不過硬件非常差

硬件既意義係

驚鬼咩
完實習又一條好漢
Btw你邊間先?

明愛

出邊頭既cd 呀?

覺得明愛好唔好?

硬件既意義係?
留名

long time no see sis

係呀 係公海唔覺有個post

add me tg
miss u so much

tg: keepcalmiamfxxkingsocialworker

喺group 喇喎
讀社工o既人講野冇左自己o既意見 只會用社工控去回應 懶中立咁 好奇怪 跳唔翻出黎 仲有少少港豬feel
身邊有唔小社工朋友

我最憎呢D 人
做社工唔代表自己冇意見

雖然做社工真係會睇好多人既野去做歸納

但係最後一定要有自己果一個stand point.......

同意,其實社工都唔主張value free

驚鬼咩
完實習又一條好漢
Btw你邊間先?

明愛

出邊頭既cd 呀?

覺得明愛好唔好?

硬件既意義係

成日唔夠房用 圖書館print 份notes 要用成20 分鐘 wifi 垃圾
做緊paper 既留名

邊科
以前我發夢果陣都有幫人中轉英做paper

溫故知新都幾好玩

做skills practice 既reflection reflect 到口臭

講黎講去都係果D
仲有吹成千英文字

i know that feel bro

i know that feel X 2
下個月實習

我真係恭喜你呀~~~~~~~~

你呢句真係可圈可點~
Lm
唔係讀緊/做緊都可以留tg?

驚鬼咩
完實習又一條好漢
Btw你邊間先?

明愛

出邊頭既cd 呀?

覺得明愛好唔好?

硬件既意義係

成日唔夠房用 圖書館print 份notes 要用成20 分鐘 wifi 垃圾

咁都幾慘 資源供應不足 需求又大
學生冇反映過咩

明愛

出邊頭既cd 呀?

覺得明愛好唔好?

硬件既意義係

咁都幾慘 資源供應不足 需求又大
學生冇反映過咩

當然有班代會上反映過 當面同校長又講過 爭在未抗爭
其實msw易唔易入
利申 係外國一間唔出名既u讀緊sw degree

社工註冊局approved ?
實習千其唔好積recording
到sem尾就會清唔切
Lm
唔係讀緊/做緊都可以留tg?

其實有咩響度傾得啦
除非你想add其中一個人
做緊paper 既留名

屌真係唔拖到最後一個星期都唔想做

係咩?我係最後一晚先做
做緊paper 既留名

邊科
以前我發夢果陣都有幫人中轉英做paper

溫故知新都幾好玩

做skills practice 既reflection reflect 到口臭

講黎講去都係果D
仲有吹成千英文字

i know that feel bro

i know that feel X 2
下個月實習

我真係恭喜你呀~~~~~~~~

你呢句真係可圈可點~

冇功課做你實習嚟把撚呀?

到sem尾就會清唔切

現職社工表示recording已經積左2個月未寫,有同事已積左4個月
太忙
到sem尾就會清唔切

呢個會慘過食屎
仲有唔好講咁多廢話
上次見證住個同學中伏
寫到佢死
到sem尾就會清唔切

呢個會慘過食屎
仲有唔好講咁多廢話
上次見證住個同學中伏
寫到佢死

recording 即係? 細佬未讀咩都唔知
到sem尾就會清唔切

呢個會慘過食屎
仲有唔好講咁多廢話
上次見證住個同學中伏
寫到佢死

開小組/見case既內容要寫返出黎
姐係你同user講乜都要寫曬出黎
返學個時就話要一字不漏咁寫
實際上撚記得曬所有對話每隻字係咩野
大概既都寫到出黎都ok

之前見到個同學柒下柒下
係咁講廢話,寫到佢2046都未寫完
最抵死個樣係佢問ic俾唔俾佢錄音定唔知錄片
Ic又俾,呀sa仲叫你俾埋條片佢睇,姐係要一字不漏咁寫出黎
係咪抵死呀你地話
未出實習都講過話唔好講咁多廢話,唔好錄音錄片,因為又係玩死自己
到sem尾就會清唔切

呢個會慘過食屎
仲有唔好講咁多廢話
上次見證住個同學中伏
寫到佢死

開小組/見case既內容要寫返出黎
姐係你同user講乜都要寫曬出黎
返學個時就話要一字不漏咁寫
實際上撚記得曬所有對話每隻字係咩野
大概既都寫到出黎都ok

之前見到個同學柒下柒下
係咁講廢話,寫到佢2046都未寫完
最抵死個樣係佢問ic俾唔俾佢錄音定唔知錄片
Ic又俾,呀sa仲叫你俾埋條片佢睇,姐係要一字不漏咁寫出黎
係咪抵死呀你地話
未出實習都講過話唔好講咁多廢話,唔好錄音錄片,因為又係玩死自己

即係大約寫返出黎都得啦 有必要一字不漏嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞