做緊社工/讀緊社工都可以入黎放低你既心事 (3)

1001 回覆
25 Like 23 Dislike
我上網search 過普遍都2萬起標
其實係咪算低
想問吓樹仁社工大家點睇?口碑同特色係點?唔該晒

樹仁sw department係大學入面最細,教成點就唔知
不過最有特色係出三次實習

最細係對比八大定樹仁?

樹仁sw department係大學入面最細,教成點就唔知
不過最有特色係出三次實習

最細係對比八大定樹仁?

對比八大
不過細有細好既,我諗師生關係close

我早一兩年poly畢業,一半教授都未見過真人,學系太大

但喺啲口碑可以嗎?
想做supervisor 係咪要讀master
想問下而家外展demand如何?有冇巴絲做緊外展可以分享下
其實係咪算低

有比較先有高低

你低嘅意思係社福界入面比
定同其他行業比
其實係咪算低

有比較先有高低

你低嘅意思係社福界入面比
定同其他行業比

社福

你講日展定夜展先
兩樣可以好唔同
有無巴絲成功咁非三大甚至oudegree 轉到去讀msw?

我非三大BBA GRAD,下個月讀MSW

msw大把人唔係3大degree啦,係咪3大對msw收唔收冇乜影響,面好個試啦

巴打,但你係之前出黎做過野定係grad 左就去讀?

msw大把人唔係3大degree啦,係咪3大對msw收唔收冇乜影響,面好個試啦

如果非8大呢?

巴打,但你係之前出黎做過野定係grad 左就去讀?

做左兩年野,兩份工都同社福界零關係

可唔可以分享多啲

可以,但你想知D 咩

你講日展定夜展先
兩樣可以好唔同

有d係日夜展混合

可唔可以分享多啲

可以,但你想知D 咩

爸打 我上兩年讀完2年asso GPA唔好 黎緊升OU BBA YEAR 3.
其實由Year1諗住quit,一路到而家Year3都唔係幾想讀Business
我而家返工都係返社福,返咗2年,發現都開心。
其實BBA轉MSW有冇咩條件,GPA洗唔洗要好高。 唔該哂你

就我自己而言,GPA 都幾低下,份工又唔關社福界事。所以你問我都唔知需要咩條件。只能講準備好Interview,面試好D

都係D 老套野間間都apply 下,不過我In 左一間收到offer 就無in 其他了。其實都比唔到咩意見你
係美國讀緊社工,有冇同路人
曾幾何時夢想做clinical psychologist,
但少不更事, year 1 year 2 無努力讀書玩爛左個GPA,
結果到而家畢左業, 雖然second up到, 但成績好似唔夠報clin psy master.
唔知應該放棄夢想, 做個打工仔, 定係轉移夢想落msw度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞