做緊社工/讀緊社工都可以入黎放低你既心事 (3)

1001 回覆
25 Like 23 Dislike
pt sw hd 如果冇cccu offer, 係咪寧願唔好讀明愛,等下年再報cccu

cccu有pt hd咩

有啊,offer 都派左啦好似
問一問先,最簡單 點解想讀社工?

答到口臭
唔撚想再講
想讀咪讀
唔啱就自然會quite

屌你老母臭化閪

你班撚樣全部死全家啦垃撚圾低賤種

我都想
但係真係死唔去
可以點做????
pt sw hd 如果冇cccu offer, 係咪寧願唔好讀明愛,等下年再報cccu

cccu有pt hd咩

明愛真係咁差咩
利申 9月pt year1

cccu有pt hd咩

明愛真係咁差咩

有咁多間大學唔讀/讀唔倒去讀明愛, 咁你話呢?
人地老細有眼睇有得揀架
你而家當然覺得唔差 / 唔會爭好遠
事實係出到黎人浮於事
你同人一比就自然會知好定唔好
我都仲未講MASTER果堆

不過新GRAD既小朋友ON9係事實
俾心機做好自己個人生月曆先啦
聽lecturer講下年城大唔再學辦社會工作碩士,同理工一樣正一學店

再開就真係學店

cccu有pt hd咩

明愛真係咁差咩

有咁多間大學唔讀/讀唔倒去讀明愛, 咁你話呢?
人地老細有眼睇有得揀架
你而家當然覺得唔差 / 唔會爭好遠
事實係出到黎人浮於事
你同人一比就自然會知好定唔好
我都仲未講MASTER果堆

不過新GRAD既小朋友ON9係事實
俾心機做好自己個人生月曆先啦

Part time 無得簡點睇呢?

你唔係blue blood 直上已經輸左啦
仲洗睇既?
in左3間有2間都唔收
到底係商科底問題定係我自己有問題
自問in既時候唔差
自己始終都係拎得個ive fundation diploma 仲要係business
in social work 都輸左條街 仲要係其他院校 最衰係連ive都唔收
in既時候都覺得kick kick地 d miss sir個個都系口系面 個樣係表面到好唔耐煩
早啲完早收工 唔收呢2個間都係咁 可能係因為最後一組in出事
唉 好灰 quit左本身讀梗既banking 諗住讀呢科 換來既結果係咁樣
留名
點睇咁難得先執左一堆自資 master同asso
點知又開宏恩

學生既眼睛是雪亮既
咁都會讀其實某程度係做左一次智力測驗
講開實習功課,其實d阿sa自己都知好多19功課都係廢吹,叫我地咪寫咁多哂佢時間睇

咁你個阿SA 真係幾廢
1. 有D野寧俾人知莫俾人見,點會講出口?
2. 就算一舊垃圾一張廁紙都有佢既作用,點樣將每樣功課變做有意義既工作係學生同老師既共同課題,咁快就定性為冇用,究竟係件事冇用定個阿SA發掘唔倒,冇撚用?
3. 我當佢真係做左好多年阿SA,呢個結論係佢咁多年心得達成既,佢其實有責任俾呢個機會D 學生,等佢地go through 呢個過程,而唔係一下子同佢講,令佢冇左呢個機會去explore。
點睇咁難得先執左一堆自資 master同asso
點知又開宏恩

宏恩
搵唔搵到工?
第一批畢業生幾時出嚟?
我覺得城大社工學生好似比較多怨氣
之前去參加義工識好多城大社工學生,佢地好多不滿

又唔覺
我反而覺得幾間U嘅學生放埋一齊
你一定最快知cityu果位係讀SW
一係jacket,tee,file,soc紙,notes,講野內容
我無話特別留意,但咁啱好多時都會發現到cityu SW 學生
仲有其實社工有咩轉行空間?
我聽講唔少人去做保險,空姐,紀律部隊,有冇其他

睇hku畢業生報告
都有唔少做空姐做警察
做左幾年再轉就唔知啦
有無人知福利工作員實際上有咩做
有17k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞