如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(8)

1001 回覆
79 Like 1 Dislike
佢真係痴撚線
生小朋友甩頭髮 肥 冇自由時間 呢啲都係預左
就算係 見到小朋友肥肥白白 健康咁長大 咩都值得

蝦乾就日怨夜怨
所有野都係蝦佳既錯

人哋附和佢話戒口冇用佢就即刻like再加句「醫生話」
屌 係人都知濕疹係遺傳
但你餵得人奶 注意自己飲食都係必須㗎囉
冇人叫你乜柒都戒(反正你食嘢已經唔均衡)
而係要避免食啲risky嘅嘢呀
加工飯、半生熟蛋、減肥藥呢啲呀

戇鳩鳩
補多句
產後抑鬱唔係普通嘅唔開心
係病黎㗎
唔係俾你攞黎當笑話講
嚴重起黎唔去求醫嘅
分分鐘會有自殘同傷害bb嘅行為

另外,大把有產後抑鬱嘅媽媽
雖然辛苦,但仍然想盡力照顧bb
只係需要多d幫助、關心同休息

老公肯幫手湊
有「受薪」嘅陪月、有「maid」
有真心關心蝦毛嘅viewer follower
仲唔使full time返工
無咩經濟同生活壓力

除非你有真.產後抑鬱
(如有請及早求醫)
否則我唔知你怨緊乜囉
我都好享受埋身既感覺
尤其係佢食飽飽
係你手上笑住訓個樣真係好sweet

只能夠講蝦乾好彩生著個易湊既仔
如果蝦毛好似雨僑個女咁百日哭
我諗佢ig 日日批鬥蝦毛都似
然後仲要將個責任放番係老公度
頂佢唔順 好似永遠錯不在佢咁
你自己食埋啲咁嘅嘢
就算個老公有冇濕疹遺傳畀個仔都死啦
個仔奀挑鬼命 唔諗下自己飲食均衡啲安全啲
畀多啲營養個仔
淨係「話」自己好擔心
但又要強調自己有產後抑鬱
我真係未見過有老母笑笑口咁話自己「我係有少少產後抑鬱㗎」
感謝樓主
其實整合內容仲多過隔離痴線西post
蝦乾太多柒野 要不斷更新
戒口無用...
咁結晶尿時又戒蛋奶?on99
真係佢先諗到
蝦乾內心OS:
你地working mum好幸福每日可以丟低bb唔理我日日喺屋企對住蝦毛仲要埋身好困身你地唔明架啦我係全世界最慘最辛苦嘅媽媽呢d咁辛苦嘅野當今世上得我經歷緊冇人可以judge我再judge我嘅話我產後抑鬱畀你睇
講得好好
佢咁樣消費產後抑鬱呢個病好仆街
會打擊到真係病嘅媽媽!
成日攞呢啲病嚟 9up
佢全埋身但又話自己雪奶?
即係6半蝦佳訓左就雪起啲奶
但佢第二日又訓醒可以餵 咁咁多雪起啲奶黎做咩
同埋有幾困身呀
特登出去同Charlie 公仔影相又得閒
雪奶冇問題嘅
但大前提係真係surplus所以雪定係個仔應該食嘅時候你冇餵囉
同埋如果真係奶咁多 又唔見佢聽下啲網民講用人奶畀個仔沖涼改善濕疹?
唔好質疑我個假設呀
佢有咁做一定會拍片或者出post講
雪定d奶
第二日叫蝦公座熱返畀蝦毛食
自己就可以去event,去沙田搵查理布朗鳥
因為道理上佢夜夜都要pump奶出黎
但又要講到全困身好辛苦
佢自己都講會雪奶 咁有街出街阿佳都有奶飲
我覺得佢都會雪奶間中比佳佳飲
以佢份人 一黎唔浪費 二黎唔想煩
我覺得唔似佢真係咁講全身食
佢唔似係虛心受教
只係向大家brainstorm拍片題材
突破盲腸
然後再蝦醫上身
蝦佳一次又一次咁俾佢老母拎嚟做實驗
應該係享受quality time先岩
條友重要自稱full time mum
收檔喇
如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(9)
https://lih.kg/2245962
如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(9)
https://lih.kg/2245962
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞