如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(8)

1001 回覆
79 Like 1 Dislike
完美演譯「着起龍袍都唔似太子」
(如果我冇睇錯應該係Baby Dior?)
好慘 我已經feel到蝦乾影完張相又抱返蝦佳去佢張龍椅/床到
老泥m嗰陣都有影下佢個女爬嚟爬去 玩下公仔 蝦佳成個人形公仔咁 剩係坐下瞓下

Btw蝦乾仲成日半桶水唔增值下自己已經foresee到蝦乾遲啲日日影蝦佳啲功課話唔識教怨天怨地
救命 戴頂名牌帽就又出story又出post
但啲相全部都係坐梳化同瞓床
抱起佢影相有冇咁難呀真係
豬隊友老公唔揸機 要自己揸機影相呀嘛
係baby dior阿
大家有無細心留意蝦佳濕疹 好似無忽靚肉咁
過多兩個月就每分每秒坐high chair嫁啦

完美屌打蝦乾
抱個初生BB個幾兩個月就話自己媽媽手要針灸
十張相得個一張係抱住個仔
小B對孖仔一歲 佢都仲係咁抱話唔捨得
係咪真心想生仔同錫個小朋友真係好易睇得出
mmm都算係咁
至少係啲相度睇得出佢同個囡真係開心
但蝦乾真係無得救
可能轉頭就會影
Mon post 蝦乾見我地話蝦佳唔笑而家張張相都要笑先post
張相較到咁柔咁白都睇得咁清楚 蝦佳真係慘
佢喺comment度話搽咗類固醇
佢個仔好似佢地班kol分享淘寶好物淘啲膠花返黎做背景影相
佢生左個仔出黎就係做背景影相豐富下張圖咁

蝦佳
唉,明知個仔有濕疹,自己餵人奶都唔注意下飲食。又生雞蛋又花茶
咁細個搽類固醇好唔好㗎?
有冇媽媽絲打解答下
唔知細個搽會唔會特別唔好
搽類固醇係好快冇事(嗰一下 唔辛苦) 但唔係令佢改善 只係舒緩
但唔可以長期大量咁搽
冇話岩唔岩 就算好多人都唔想依賴類固醇
濕疹辛苦起上黎都頂唔順要用

我聽就係好多bb都會有濕疹 有好多係大大下冇事
我朋友bb都有 就搵中醫菊花(唔記得係咪)煲水幫bb濕敷

希望佢唔係個仔喊嫌煩就搽類固醇
我兩個姨甥bb都有濕疹
個時我家姐幫佢地搽類固醇
但同時間都處理得好小心 好好控制份量 勤搽cream
依家幾歲皮膚靚靚乜都食得
蝦乾唔知佢點用法同平時點照顧就評論唔到
唔係媽媽都知唔好啦
類固醇會上癮
越搽越難好,皮膚會更簿
即刻去搵過敏源啦
或者睇中醫啦 (外用,唔係食中藥)唔好害死個仔呀
希望只係bb濕疹 大個就無事
係呀 唔到最後一刻 未到痕到頂唔順都真係唔好搽
我dklmch 以前我本雜誌見親類固醇內容都抽起唔出

咁L細個點可以用咁重藥 食屎啦hagone
你全家睇咩黃綠醫生呀?有冇註冊架?
我仔皮膚都麻麻,我敷人奶+每餐奶都洗面塗cream做好保濕先無事....做媽媽唔懶得...

有啲媽媽會金銀花濕敷,但大家都係盡量唔用藥性....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞