如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(8)

1001 回覆
79 Like 1 Dislike

Ref 衛生署藥物辦公室

各位有追po嘅媽媽:
用任何藥物/藥膏(尤其是含有類固醇或抗組織銨制)前
請務必諮詢你嘅家庭醫生(有註冊嗰啲)
切勿翻書作罷
係呀 應該係金銀花 我同佢講過下唔記得
我朋友個b唔肯敷 會整走
朋友用棉花球日日幫佢印印下 好花時間
但為左個b都值
類固醇又怕依賴 又怕皮膚差 始終都係藥
係金銀花
我男友媽咪都話
bb一出世就用金銀花水沖涼
會少好多皮膚問題

(唔⋯雖則我地連婚都未結
cs佢一定係貪方便先至搽,咩料啊?係咪變態架佢?我朋友都有濕疹,真係唔到最後一刻都唔會選擇用ha佳
屌....佢好低莊
想人地 search #CharlieBrown 果陣見到佢d蝦佳post 引人入去睇
好撚柒呀蝦乾
不如你落tag #黑警死全家
仲多人入你ig睇呀 包你d like數節節上升
即刻覺得。。。
平時d片蝦佳喊得咁大聲
唔知係唔係濕疹發作好痕所以喊?
唔係話人比人 但如果Beth個仔著就真係有陣貴氣

DLLM臭hi
咁撚細個就俾個仔搽類固醇?!
你私底下點湊仔教仔你既事啦
唔撚講出黎都唔咁撚嬲
印象中mmm個女之前都有煲中藥水沖涼
你呢?!
好撚心咪撚再擺高姿態虛心聽人講下啦
生命嚟㗎! 人命嚟㗎!
要認屎認屁搵第樣啦八婆
呢個女人真係好撚黑心都唔知前世做錯咩事今世先做佢個仔
遲d個頭大咗,又死塞爛塞要戴頂Diro帽一陣ha佳個頭又多條痕
sona送得不合時宜
而家疫情 bb出得街都要戴防疫帽啦 咁細戴唔到口罩
頂帽用唔著
難怪蝦乾喺屋企係咁打飛機
唔知會唔會轉個頭話99%new拎出嚟賣
#蝦乾語錄 下個post可以置頂介紹一下蝦乾為人
件衫都特登簡返似charlie brown?
其實蝦佳係正常身形定太瘦?

我見親好多bb對手仔腳仔都一節節脹卜卜咁
面豬登又係好脹卜卜
蝦佳完全唔係咁

究竟係一節節肉正常定蝦佳算正常
身長線似10-25...
全人奶黎講算瘦....

遲多2/3個月識企拉高個人,應該瘦到碌竹咁
果時我仔塊面個口水疹拖左好耐都唔好變左濕疹
醫生叫我盡快搽類固醇
如果繼續拖落去 唔搽類固醇 發到全身都係仲麻煩
最後比左低劑量同埋薄搽
佢叫我唔好一見好左就即斷 要慢慢停
同埋不停同佢搽保濕
最後我仔搽左3日d紅退曬 我無即刻停 由佢慢慢甩類固醇
依家幾個月無再返發 皮膚仲好靚

其實類固醇唔係唔比搽 係要用得岩
見到蝦佳好慘 蝦乾又唔戒口
個仔發到全身先搽類固醇 太遲啦手尾好長
見到蝦乾咁湊仔 我都無眼睇

利伸 新手老母
或者 #陳同佳
個頭型搞成咁樣都唔知點戴帽
個仔屙結晶尿就諗到要戒蛋奶
但濕疹爆到咁反而又唔諗係自己飲食出問題
冇腦唔緊要呀 唔好衝出嚟扮專家吖
蝦乾應該好憎自己個仔
因為大肚搞到接m巾廣告被追擊
因為未生仔但弱智用公仔賣尿片廣告再被追擊
因為餵人奶又接花茶廣告令廣告商被質疑成份係咪岩bb
拍親片個仔又喊,搞到個個都知道佢虐兒

生個仔幫唔到佢r sponsor, 仲倒米搞到日日被人追擊
之前睇伍家謙兩公婆頭嗰幾個月超辛苦幾乎冇得瞓,個樣超殘但feel到好有愛,雖然佢地係兩個
但照顧初生嬰兒係點瞓到8-10個鐘個個媽媽都忙到傻
我反而想知道hagone老爺奶奶點解會睇得過眼
係咪已經斷絕左親戚關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞