如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(8)

1001 回覆
79 Like 1 Dislike
fancl 助養左蝦乾蝦毛咁耐
係時候收手啦
橫掂fancl係蝦乾愛牌
佢自己識俾錢買㗎喇
建議蝦乾可以睇下超級奶爸何基佑
佢真係教人教小朋友 佢有兩個小朋友
不過都可以同蝦乾交流下大家都專家
生完一個月唔夠宣佈兩星期變一星期出一條片
真心想知有幾抑鬱
因為驚呢度好快會推爆po
所以樓豬開定新po
內容有update
如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(9)
https://lih.kg/2245962
完全係養兒防老啲仆街嚟
生個仔出嚟淨係諗回報 好撚自私
無啦啦講賞味期限 擺明想遊花園啦

人地本身帶著期待又興奮嘅心情出post準備食嫁啦

點知臨門一腳俾班螞蟻狙擊
唯有放到2022年先食啦
真係乜廣告搵佢都死
話佢餵人奶唔應該食減肥藥就話只係買左未食
串返人包裝話咨詢醫生 日文根本話唔食得
睇到真係好嬲 真係為個仔健康著想就一定唔會搏
有朋友由大肚到餵人奶到2歲幾
3年咁耐係連茶都戒埋 真係好佩服佢
相反蝦乾講既每樣野都睇到好嬲
話自己易孕體質到有左就開始懷念2人世界
生埋蝦毛出黎再怨勁多野 話未準備好真係唔好生
有幾多想有又有唔到 要返工湊唔到小朋友既媽媽
你知唔知你真係好黑人憎呀你Alice Ha
睇完成個post學到好多育兒知識
大家都炆佢個湊仔方式
佢個仔真係慘
睇咗咁耐 做蝦乾個仔真係好撚慘
好擔心佢個仔點樣生存落去
搵佢嘅 PR 都係無腦
次次都公關災難
蝦乾睇開邊個醫生
我一定唔睇
我覺得其實佢冇問醫生 佢就係嗰個醫生
真係好擔心其他無知嘅媽媽跟風然後害到無辜嘅小朋友
佢自己咪係醫生
簡稱蝦醫
Feel到佢想包到冚唔比人睇佢脱髮同肥左
佢可唔可以講佢邊一個醫生
如果有個醫生俾啲咁嘅建議真係可以blacklist
所以我先出聲!本來我都無留過任何言ga
我親戚個女一樣都係仁安出世只係大蝦少少
四個月大個時返去見醫生先知原來要一日要飲6餐奶先夠
但bb個時一日飲得5餐,雖然少一餐都仲肥肥白白
4餐真係顛覆我思想

佢本身都清朝人有啲禿
唔好再賴蝦佳好冇
我可唔可以叫佢做佳佳呀?
佢實在太似陳同佳了!

佢啲頭毛想點
其實母乳啲成份係好似人直接消化完咁
一飲落去基本上就可以比bb吸收 bb唔洗用好耐時間再breakdown 消化
而且bb唔洗額外比水份
啲水份就係靠食奶
要餵得密係有原因
而唔係一句佢大食 食飽左就食少餐就可以算

咁佢咁撚大個人 唔3餐合埋1餐食?
所以蝦毛咪唔夠水份有尿結晶囉
佢老母仲唔覺係自己問題
賴落蝦毛好大食呀 係蝦毛鍾意訓教多過飲奶呀
唔關我事嫁blahblahblah
大食唔係應該餵密d? 鍾意訓係因為又餓又無奶飲
喊又唔理 喊到攰晒唔訓教可以做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞