如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(8)

1001 回覆
79 Like 1 Dislike
點解佢set d問題都係怨婦上身咁
媽媽最辛苦 最後悔
到底有幾唔想生
不停消費產後憂鬱/抑鬱

佢講野成日懶係真性情
事實係又西又閪又上唔到大枱
佢真係一個好自私嘅人
生個仔出嚟想佢講「我好鍾意你」
同埋就算未識講嘢
佢鍾唔鍾意你 行為都表現到㗎
已轉載痴線西 蝦醫奇才值得讓更多人見識
我有睇呢到
我第一下反應都係佢好似完全唔明咁
本來都唔想出聲mon下post就算,
但真係有啲嬲,蝦乾唔該你唔清楚產品就唔好亂講!
做人都可以謙虛少少,以前都會留意吓你,
而家見你咁嘅目中無人嘅自私款真係完全唔想睇!

fancl jp website係寫 : 【ご注意】
※妊娠・授乳中の方、お子様はお召し上がりにならないでください。

加上包裝上都係叫懷孕緊同餵緊人奶嘅就唔好食呀!
係直接叫你唔好食!
日本包裝:

fancl jp website: https://www.fancl.co.jp/healthy/item/5398a/

香港包裝:

fancl hk website: https://www.fancl-hk.com/product_details.asp?item_id=3794

我check過日本同香港嘅包裝的確係有啲唔同,
產品編號都係5398,咁確定係同一樣嘢嚟㗎啦!
日本包裝上面寫嘅係直接叫孕婦同埋餵緊人奶嘅都唔好食。
香港嘅包裝的確係叫你請諮詢醫生意見先!
即係唔想話你知食得定唔食得,你自己搵醫生問啦,但我唔認為有醫生會建議一個餵緊人奶嘅媽媽食減肥藥囉!有邊個媽媽會為咗自己瘦自己靚就搵自己個仔較飛㗎?!

再加上Fancl hk個website上又真係冇寫餵緊人奶嘅媽媽食唔食得!我都想問下呢一點Fancl HK其實係咪有責任要喺website列明呢??

好心d pr唔好再搵呢啲對產品都唔清唔楚嘅KOL賣廣告啦,盞倒米又影響品牌形象!
fancl ig冇得留言
大家去facebook
唔想留言都可以幫手like下
蝦乾想蝦我地唔識日文呀?
餵人奶仲要掛住減肥你不如餵奶粉啦屌你
呢單野仲嚴重過loccitance
痴線西要做吓野
我未生過仔到知做人老母尤其個仔仲細
半夜實擔心佢「夫」被,擔心呢樣個樣
養兒一百歲,佢仲要好驚訝點解無得訓
佢係咪以為啲bb一識講嘢就可以掉佢入房由佢自己嚟
蝦乾頂帽想點
又唔襯佢又唔襯套衫
好快可以開9
鬼叫冇奶粉商肯sponsor佢咩 買配方奶要錢唷
要遮住禿頭呀
覺得唔洗戒口 係講唔需要戒雞蛋 但係唔係生雞蛋
蝦佳搞到老母禿頭呀
個仔佢嘅,黑心d講養死咗都係你嘅事,死咗唔撚好喊
佢個樣勁心虛,肯定日日都瞓得勁撚好
「其實你唔需要太擔心」
哇專家口吻
兩個妖女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞