新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (3) 而家VR唔同哂

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
vader 三集
q1冇wifi6唔使up
ac 5g就得

cls

22-28 好撚柒順
FF mode

Skyrim Vr remake 真正VR化
哂落mod
SS 200%

Fov 220以上
FPS 140以上
每眼8K
無線
超輕 300g以下

我意思係我係訂左q2嘅
想問下q1用virtual desktop效果點
定係個個都用線
最好情況20-30ms latency

畫面什至vd比link清晰
會更好 因為q2有WiFi 6
q1講順 一定係link 因為2x左右 VD5x左右
q2可以壓到2x 因為粒CPU XR2解code快
Q2 係我第一部買嘅真正vr gear,好驚之後要加graphic card 玩vd,而家用intel cpu hd graphics only
想問你地OQ1/2 wireless version virtual desktop係咪都要用百五蚊買?
https://www.oculus.com/experiences/quest/2017050365004772/
根本唔夠力推 第一頁有link check效能
VD唔係睇gpu 係睇router 要AX 5ghz

內顯唔洗諗....換電腦喇
我q1最極限可以壓到去30ms(vr mode) 15ms(desktop mode) 但係咁樣部電腦會上唔到網

Q2 應該可以輕鬆壓落20-25(vr mode)
唔好唔記得 VD條友畀facebook迫害
仲未收到實機 仲未更新VD
依家呢個版本嘅VD除咗resolution未用曬
wifi6嘅能力都未用盡
一開頭會玩quest 自己run 嘅game 先,中毒後先再攪
等到既 等官方出VD 叫oculus air link 好似係
你ok清楚就得 怕有新手唔識 狗衝訂左 唔知要睇電腦效能 or 以為oculus quest 2可以直接玩Steam VR唔經電腦
q2唔清楚
但係q1我平均買三四隻game佢就會送一張10蚊鎂coupon( 我自己嘅經驗咋 我記得group入面有幾個人一張coupon都未收過 好撚慘)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞