新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (3) 而家VR唔同哂

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
原裝o個條咪又係usb一條...
佢應該講緊美amazon係兩腳插

用返手機嗰個咪得
當然用到!
2腳?

1.去5金鋪 2腳 TO 3腳
2.屋企是但一隻手機3腳差電
3.電腦差電
你當oculus quest 2係水貨水機就得差電咪照差電囉

大把屋企 用手機type c差就得

oculus quest 2 type c 唔係專用 公廁黎
pish
想問VR玩multiplayer搶唔搶得多wifi流量
會唔會屋企人上網會慢好多/ 玩會lag
你當oculus quest 2係水貨手機就得差電咪照差電囉

大把人屋企有用手機type c差就得

oculus quest 2 type c 唔係專用 公廁黎
驚唔夠力 差唔起姐
任記部switch用電話頭差都係差唔起
switch要有pd
quest唔肯定
都多 以前Q1 只少15x mb以上
直接用wifi 6
oculus quest 2有WiFi 6

再唔係用hotspot 用wifi pcle 卡 pc直連oculus quest 2 唔洗經router

呢個要等巴打包膠先 應該係work
以我所知 Q1無快差 Q2唔知
佢唔係講緊virtual desktop喎
講左先 係VD搶bandwidth多 唔一定關multiple play事 單機本身經VD係食好多
咁唔會多同平時連線驚咪一樣
Thanks巴打玩啱再升級玩VD
個玩法係咪pc 插lan
然後加張wifi 6 pcie 卡黎做hotspot
quest 2 直連個hotspot?
講埋先 Steam vr主流既fps驚contractors同pavlov 幾乎無亞洲ser 因為VR真係好少人玩 無人開ser...要連EU NA 點都會lag
router 入lan去底板 另外插pcle wifi 卡
wifi usb應該都得 但唔夠快 無AX速度
佢用quest 1 同AC wifi 都30ms
咁quest 2 再用AX wifi 咁咪有機會10~20ms
原裝線係C to C 如果插電可以用返原裝插頭
但係連電腦如果電腦冇c port就要用其他線或者adapter
不過普遍非apple產品應該睇有ty c to usb-a
有預感 聽日有期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞