新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (3) 而家VR唔同哂

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我唔識 睇下有冇高手答到
好似要俾錢 買個driver4vr 軟件,之後再裝 kinect sdk, 再cal下就得,不過感覺純粹測試,無乜game對應
真 full body tracking貪得意only
屌買完仲要課?
睇下課啲咩 skin就無所謂
btw 10月9日幾時先月中?
Oculus Quest 2 Elite Strap for Enhanced Support and Comfort in VR

想買 加完驚部野太重

Q1 加halo strap 好撚重
想問下點樣清潔部機最適當,掂住面嗰啲位戴得耐真係有浸味定係要買嗰啲衛生眼罩戴住嚟用部機?
Q1 個面罩位 可以拆出嚟洗 第三方配件 有矽膠罩 Q2要等第三方廠出

亦有一次性 紙面罩 for VR
不過好似美森先有
Q1第三方有假皮同矽膠 Q2如無意外都應該會有
skin都唔得啦,一係就免費,再比人課skin, 冇理由買完仲要課,而家咁樣一定好影響個玩家人數
課金個介面重係等review出完先加上去
老老實實~quest 2 除左畫質上比quest 1優勝仲有冇其他優點?
利申:quest1玩家諗緊up唔upgrade
想問下 美森買係2腳 係咪換3腳就玩得 唔洗咩變壓器訂左 21號到
只係普通usb-c,用電話既差頭就okay
自膠 原來前面有講
Skin 講真呢啲係無傷大雅

但無一個youtuber/review提過有課金

如果唔係有reddit user cap圖爆出黎

dev係咪諗住一直都唔講
戴眼鏡玩QUEST2 有咩要注意?
可能唔駛戴眼鏡玩都清
最搞笑係d人之前仲係咁講30蚊抵比啦,又冇課金機制
結果過2日就比人爆張課金圖出黎
用跟機配件加長眼距等眼鏡唔會咁易撞花QUEST個鏡片
好的既辦法係造一個你度數既鏡片加落QUEST度, 咁就唔使戴眼鏡玩
https://widmovr.com/
https://vroptician.com/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞