新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (3) 而家VR唔同哂

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
256gb 聽過Q2 games容量大左
有了27號
啱啱收到64gb 貨期
都係21~27
17號11點訂64GB岩岩轉
21~27
終於有期
個個都有期

冇期果啲係唔係一齊買case?
似係美森開始大量處理啲order
17號order有期
希望黎之前買到3080
有期啦
眼鏡太闊要買度數鏡片/自己舊銀鏡DIY
今日落訂 12月唔知有未
我就係因為ipd所以rift s玩唔掂
同埋
standalone嘅好處係
我宜家好少開rift s係因為當你一諗到要開同收嗰條好長嘅線
已經唔想開...
你玩唔玩到psvr?
我玩psvr ok
我玩psvr都ok
但係rift s左右兩邊黑
最慘d game又預你睇到兩邊(fruit ninja最兩邊d野睇唔到)
所以想試下quest 2
我本身有戴眼鏡
psvr=我眼鏡個fov
rift s一定細過我副眼鏡嘅fov
[PC新手]我訂咗Quest 2, 想買/砌部PC用VD玩Steam VR game (部機剩係用嚟玩VR game,唔會玩其他PC game), 但我一向玩開Console, 對PC零認識
最近做咗好多research, 屋企部router係IEEE 802.11ac
2.4 GHz / 5 GHz應該handle到VD, 知道最好等埋RTX3070出先買, 但係唔知CPU買i5/i7定ryzen 7 3700x好?
同埋$10000-12000砌唔砌到一部High/Ultra settings嘅PC玩VR game? 定係寧願比多少少砌部可以last耐d嘅? 有冇砌機list建議?
麻煩哂
12000 ultra 好難
budget可以加碼,如果想砌一部last到兩三年嘅有冇好提議?
要last兩三年仲要ultra,最少3080走唔甩啦
CPU Intel定AMD就睇自己信仰啦,
不過AMD好似下星期新U發佈,可以等埋睇睇
但要湊齊上面兩樣,你新機都可能年尾先砌得成
真,無線爽好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞