新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (3) 而家VR唔同哂

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
唔關事 vr經router連 其實係區域連線咁 單機無影響

多人連線 同平時pc games 一樣
毒撚唔會用
玩rec room 同鬼佬傾計 面紅
我見大家話連電腦要用唔知咩WiFi先連到
如果我用電腦播vr av嚟睇 wifi慢會唔會lag/矇到仆街?
你個上網速度只會影響你對外連線,
你自己部腦經router去自己部quest唔受上網速度影響,只受你個router上限限制。
quest 連電腦有wireless同有線兩種,router handled到就wireless,唔得咪加條usb線連電腦
你router有冇5g?
應該有用緊asus 4G-AC53U
Thanks巴打
咁咪ok 囉
想玩half life
用緊老爺gtx 1070係咪quest 2就夠?
Downloaded SteamVR Performance Test可以check到自己部機到底玩唔玩到
1070夠力玩
Q2最抵玩
G2 最清 要5K 線式VR黎
屌, 等你地買左先...
我睇youtube d人話要強制login facebook acc
聽落好唔對路
無電腦

純粹想體驗AV
The Walking Dead Saints & Sinners on Oculus Quest 2 | The Game is a Miracle
https://www.youtube.com/watch?v=biVDz6-tYng

好撚正
其實無咩所謂 未強制前都要ACC
OCULUS acc FACEBOOK 咪一樣知道你d資料
都可以打機 上面條link已經係
好似係咪要攞埋你身份證定點?
facebook係身份證實名? 你本身有facebook acc咪直接登入囉

邊度聽返嚟
佢咁搞我比貴d買hp算
facebook不嬲都賣資料
佢仲要連我睇av鐘意望邊度佢有data
我就真係丁都打唔落
可能我無咩所謂 我打機only 唔j vr av
Q1都得
11哥都話真係衰11先變11哥
一陣因為玩vr變11哥就真係on9
有你就自然用架啦
我用Q1果陣 睇過兩套VR AV 望一望效果就熄左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞