新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (3) 而家VR唔同哂

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
正常 叉滿電續航力其實最多得一個鐘頭多少少
夠玩 因為你會眼累 不過痴線佬例外
其實痴多個尿袋係頭頂 應該都ok
如果有貨我都想買埋個carrying box+電頭罩
不過冇就用elite頭罩+link頂住先
我用緊rfit s, ipd 69mm
尚算睇到清,但係fov窄,兩邊睇唔到
渣車睇側鏡要擰頭...
fruit ninja又睇唔到兩邊
搞到我真係冇咩心機玩
q2 fov都細 要大就支那小派 有200左右 人眼fov係220

q2同q1 一樣 fov 如果冇記錯
如果要大fov 抵買 清既vr headset 我諗短期內都唔會有
但係q2起碼可以hardware推到68mm眼距
rift s本身梗左63.5mm
俾佢software較到我睇野唔矇
始終兩邊我睇唔到
最衰過psvr
psvr個fov大概同我副眼鏡差唔多
rift s一定冇
怕你買完會後悔 見到你睇重fov先咁講
我自己玩Q1 ipd 係69 都覺係潛望鏡feel
fov太細了
咁大鑊?
咁同眼鏡比係點?
其實有眼鏡咁我都ok
psvr我覺得已經好ok(resolution除外)

我都未出貨可以cancel嘅
其實fov大細個問題
都係同d game玩咩有關係啫
好似fruit ninja,同beat saber 多角度mode咁
眼尾d野都已經睇唔到叫人點玩

打乒乓波我又好地地呀

但係就係因玩過呢幾隻game都令我覺得個代入感好差
但係psvr嗰陣個代入感好好多

有冇人有psvr vs quest 1感覺係點?
聽講pimax個fov廢,得~140係睇得到,外圍係走曬樣
有冇64gb 美森訂嘅有時間
覺得分分鐘11月尾先有🥺
睇完WIKI 先知有間叫STAR VR 望落好勁
支那特色 吹大佢
https://www.youtube.com/watch?v=4YIvi7lgn_A

Oculus Quest 2 – How To Play 90Hz & Wireless PC VR Games With Virtual Desktop!!!
呢隻應該短期只會係商用, 因為冇人買得起
係steam買果隻valve index黎緊一年有冇機會出新版
G2加index controller
咁仲有冇得用Valve Index Base Station
唔清楚但好似係要
見佢都係食百幾Mbps

就咁睇WIFI AC 都夠做

不過唔知skyrim enb會唔會有分別呢
VD未更新 應該未食盡
17號3點訂64仲未轉status
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞