新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (3) 而家VR唔同哂

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
就咁睇好可能遲左買既人都好大機會21-27, 只係未轉到日期
未轉的bro係唔係買埋Case?
新嗰隻star wars好正用vr 好好feel
終於有期

仲未有 等下年玩
18號訂仲未有
有冇quest 1用家試過virtual desktop連windows或者immersed vr連mac?
做野打code清唔清? latency如何?
你幾號訂 64gb?
開賣個日就訂
VR彼女
文書打code 算數喇 問題唔係清唔清 latency

係q2續航力最多兩個鐘 唔計粒電 玩一粒鐘 你對眼已經痛到仆街 呢個係打機娛樂用你之問一過了 你都係放棄喇

btw仲要打code 睇d code一定睇死人
我自己用Q1 有時入返decktop mode去整skyrim vr mod list 短短一分鐘都唔夠 已經頂唔順
多口問句 如果真係用VR打code 點用keyboard? mouse?
q1可以唔使考慮因為有screen door effect, 打機冇所謂因為你沉醉喺graphic嘅世界入面, 但係睇字真係會想死, 我懷疑q2睇字都唔係幾好

如果真係想試嘅話, 你去試下用crt moon打code 睇下覺得點樣, 如果你接受到嘅 q1你都會接受到
堅持要買 唔阻你VR打code 諗起都痴線
我17號下午6點訂64gb都有喇
21-27
好野
美森全部都係呢個時間
有啲鬼佬係官網呢幾日先訂 預11月中先到

睇黎遲訂真係要等到11月
keyboard可以盲打 trackpad/mouse睇唔到都冇乜問題
所有keyboard/mouse都係就咁連落電腦
vr只係作為virtual monitor 就咁用notebook通屋走 都可以幾個大mon 有返咁上下清晰度諗起都爽
巴打又唔使咁judgemental 見個idea咁新咁有趣 我都係想討論下啫
主要都係鹹濕/體驗下啲vr game 當做virtual desktop只係附屬功能
續航又唔太擔心 本身都兩三個鐘 配埋elite strap with battery 都四至六個鐘
再唔夠咪插濕電
咁你主要係gaming就ok 驚你買黎真係打code
追完post好吸引咁 想問下係咪買299 64gb就得 咩都唔洗再買
我有戴眼鏡
for pc vr or not?
NOT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞