新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (3) 而家VR唔同哂

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
屋企得100mbps係咪唔洗諗VD
同上網速度無關係

VD果陣當你 私人地區網路 即係LAN
每朝起身指定動作check mail,又係未有
x2
HP Omnicept

https://youtu.be/cZHie7Dj2AA

Eye Tracking
Face Tracking
Heartbeat Sensor

下年年頭出
Heartbeat Sensor?

已經買定Ax86u等VR
不過amazon仲未有消息
部玩腦未必推到vr game,即係最多只可以用黎睇av?
點解64GB咁鬼慢

係唔係US AMAZON太多人用
256有期
21-27 oct
有quest store game
1.咩係oculus quest 2? 有咩玩? 有分64GB同256GB?
oculus quest 2好似ps vita咁 可以拎出街玩 唔洗額外感應器/鏡頭之類 佢本身係行ANDROID系統 有自己既遊戲平台畀人買GAMES玩 叫Oculus Store

仲可以打機既 佢本身就係遊戲機
新果隻starwars
VD仲清同順過oculus link

btw 隻game的確live up to expectation,
玩VR其中一個心願就係有一隻咁既level既太空戰機驚
VD條友嘅存在就係用嚟恥笑oculus成team人
除左上網訂係咪冇地方買到

冇信用卡
硬食香港水貨炒價
想問下依個電腦配備睇VR (TG Group果套) 好似唔係好順
去到OQ2 VR 都會唔會 好LAG?

CPU:Intel Core i7 @ 3.00GHz
RAM:16GB
Motherboard:TUF B365M-PLUS GAMING (LGA1151)
6GB NVIDIA GeForce GTX 1660
邊套?用咩 software
DSVR-026
Win10 Groove
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞