新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (3) 而家VR唔同哂

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
wifi夠勁可以cast去iPhone再Airplay去Apple TV

大家點睇如果我識整就好
WOW, SUCH EMPTY
如果我用imac想玩SteamVR
加張eGPU再加少少ram 咁夠唔夠推?
利申:已有bootcamp Windows
Onward多唔多人玩
終於收到EMAIL 都係21-27到
個喪屍mode好似唔錯
可以一試
我懷疑而家訂 都可能21-27到
一樣
eGPU box既價錢已經夠砌一部8-16gb無GPU既電腦
eGPU box 2500-3500港紙

如果有VR同Hotas,值得!
如果無,好快會厭(要睇黎緊EA點更新,依家千歲鷹都未有)
我用keyboard mouse玩,好簡單,好玩既但feel到好快會厭
一用hotas,難度就升好多,不停卡關,但係好玩好多,feel到自己技術真係提升緊
再加埋VR
9月27號訂嘅今日都收到email話21/10-27/10送到
Thanks 參考下先
不過唔係咁想又擺多部電腦係房......
買左.
steam評價由mixed變做mostly positive, metacritic就好兩極.
我自己單純享受下VR由駕駛倉望出去life size咁大既star destroyer, 或者好似電影果D追逐戰, 呢方面做得幾好.
操作上亦比想像中複雜同多野做, 呢D睇片未必會見到, skill cap比想像中高, 我諗同類型既game呢隻應該都算係最好果隻.
我自己唔當佢係3A作品, 當係爽game咁得閒出黎撚兩手享受VR係okay.
但唔好expect個故事好長好精彩, 或者對戰好有深度要慢慢硏究, 始終EA都無收3A game既價錢.
同埋呢D dog fight game真係唔係人人都岩.
https://www.youtube.com/watch?v=nrQd6oaHhc4
Quest 2 用唔用到喺ps4/5 ?
唔得
我用緊mac mini + 32gb ram+ 2070
一直開心咁玩緊
而家訂 11月會唔會有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞