失戀 好難過 得閒傾下

771 回覆
3 Like 17 Dislike
Long story 其實我唔指衰一樣野 主要係幼稚思想令我果時當下失控做左好多錯事
平時好耐都無嗌交因為佢重忍到我 但今個月一個導火線 一嗌交所有問題都爆哂出黎
每次嗌完佢嬲幾日(我死chur佢)佢都會比機會幾改 原本認承佢比佢搬走後3個月唔見大家 然後跟住幾日都好似平時男女朋友敢生活直到佢搬走
但最後一次嘈係因為我反口做唔到承諾 重發脾氣話接受唔到佢話想冷靜3個月唔見
自己每次話改都淨係做表面野 到真係接受唔到一唔開心就做返幼稚行為
誤解左sor
我都係岩岩入學咋咁
希望你都係咁啦
太陽照常升起,其實都係咁生活,只係每次諗起都傷心

有時好難撐落去,唔知有咩可以做到,都唔知自己做緊d乜

試過好多方法叫自己放低都失敗

不過我希望你都對自己有d信心,順利咁過新既生活
可能要搵下點解會咁
如果你想改呢個習慣

至於你同女朋友 其實佢話冷靜3個月 可能個刻佢都決定好 只係睇在你地情分上 同埋俾d時間佢自己淡出 都未必係因為你反口而導致咁 好難講
我今日暫時過得幾好 你呢
可能你重心擺晒落愛情到 所以冇左生活重心(我自己係咁)
我都唔知應唔應該改當他日再遇到時
不過我諗呢一刻你要試下將重心放落第二度 扮下靚 做下運動 改善下自己心情
放唔低就唔好迫自己 繼續擺係心到 你繼續如常過活愛自己 總有一日你會發現原來不知不覺間你已經放低左
共勉之
樓主你要有心理準備,可能要用好多年時間先可以無咁睇重呢份感情。
因為我自己都係過來人⋯

撇除戀愛,你仲有其他追求,建議你目前將眼光擺落其他野
(自身發展) Out of sight, out of mind,如果唔係長期浸係呢個情緒中,你會不斷放大個份傷心。
我都重未揾到方法去改我壞習慣
其實一直都重好似男女朋友敢咩都無變一齊住 放假都會出街玩
佢原本都只係想搬出去短租 有自己空間諗野做野同冷靜下 等我係段關係上有進步
只係我自己做唔到承諾 一次又一次令佢失望
唔係,係當初將重心放晒落佢度,到最後好心灰意冷個陣逼自己抽身,講到尾都係唔甘心有咁既結果

我都有試下去下定決心去disconnect晒所有關於佢既野,但其實好不捨得,做咩都會諗起

絲打你好正面多謝你
我對自己都好失望 每次反省都只係做到表面野 解決唔到問題根本
幾時有話唔放
明白 謝謝你
我睇太重愛情 都唔知可唔可以做得到
但會盡力做 黎緊要學番車 練下英文 轉過份工
過左去的事真係改變唔到
只可以下次做番好
呢段關係要放低啦

壞習慣方面係咪由細到大都係咁?
好多人以為講比D時間暫時分開
以為之後會復合
其實係比大家習慣無左對方既生活
收拾心情去準備下一段新
就算好彩既三個月真係係返一齊
係對方眼中希望想睇到既係一個已經改變左既人
你盡左力都無悔啦
你盡力係向自己交待 結果你控制唔到 唔需要為控制唔到的事懊惱

Disconnect呢招真係幾work 我明會難過會唔捨得 畢竟當中曾經的感情都係真摯
加油 祝你早日可以走到出黎

Hahh我對人先可以做到咁正面 內在的我對自己成日都好harsh 我會因為做錯事做得唔好嬲自己 呢樣我都想改下 多d為自己著想愛自己
你要識氹吓自己開心
參加吓啲興趣班,花多啲時間同朋友一齊
扮吓靚之類(唔知你性別,男嘅可以跟「練冶」個手足group training做吓gym囉)

等你個人變得開心
回望返 雖然仍然會傷心
但個程度會冇而家咁強烈

慢慢你會意識到 佢冇咁困擾、牽動到你
因為佢唔係最重要
嗯嗯 同埋咁樣冷靜幾個月再一齊我都覺得差d
好似出去兜一個圈先發現都係你最好咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞