失戀 好難過 得閒傾下

771 回覆
3 Like 17 Dislike
講嗰吓有咁諗都好
但如果好多人都係見人講人話
ok
最後一滴欣慰都冇埋
都好難改晒嫁喎
唉 真係灰
又唔係話百分百變到完全唔大男人既
起馬想做到 比人感覺係有改變到
一個佢舒服既程度掛
I see. 祝你成功
所以我追你post
失戀 好難過 得閒傾下
好呀 得閒傾下 互相扶持
人成長嘅步伐唔同、兩個人各自原生家庭塑造咗好難改變嘅性格,時間愈長就愈顯著,遇到嘅事愈係濕濟
挽回過好幾次,可以肯定有愛,但對方覺得俾唔到將來我

我唔想分㗎不過三番四次俾人覺得我自殘緊
明呀 真係好難搞
明明相愛都真係有好多位夾唔黎
挽回左幾次都係對方提分手跟住你挽回?
你係段關係入邊其實又覺得舒唔舒服?
對方話俾唔到將來你 其實係俾唔到d咩你? 你又介唔介意佢真係俾唔到?
係 期間隔得好開
自問要求低 平時好舒服 但性格關係一有事就好難受好繃緊
講緊相處上嘅將來,物質上我自己輕鬆負擔到
該斷嘅就斷
唔好比安慰自己呃自己
你咁樣只係押後傷感
你要面對先可以渡過
都啱嘅 不過如果自己辛苦嘅話就不如算 從幾年感情領悟出嚟嘅野
我個情況同你有啲似 都係唔太明白
但與其咁樣落去 不如嘗試令自己開心啲 直接斷左佢 嘗試唔諗佢

都有人講過話 最好嘅忘記係慢慢咁等 直至呢個人已經完全遺忘咗
個情況同樓主一樣 好似不停loop完都冇改
依家覺得 雖然一方面好唔捨得
但一方面又理性地覺得佢值得更加好既人 我唔岩佢
雖然仲有好多野想同佢一齊做
講講下好想喊

我諗最唔開心既都唔係依家
會係幾年後

一諗到要自己一個面對好多野
但所有野背後都冇左佢
有種好茫然既感覺
開心同唔開心 好似都一樣咁
都唔係好明 姐係類似你想佢成日陪 佢陪唔到 你就會難受??
對方係段關係入邊又辛唔辛苦?
你地分開左?佢叫你改?佢肯唔肯留係你身邊陪你改先?
或者佢又有冇為你行多步?有冇得再同佢傾下

Anyway
唔洗擔心
從前冇佢你一樣係咁過
今日睇到句說話覺得幾岩
‘唔會有人永遠愛你 但永遠都會有人愛你’
加油 準備好自己 珍惜身邊的人
係呀佢講左分手 我覆左佢一段野之後佢就冇應過我
依家每日都好掛住佢
但都冇可能啦
分手都loop左好多次
次次都係佢講
佢應該真係好想好想分手
你講得岩 尤其是最尾個到
再有下次我會做得好d
多d去遷就 包容
唉 係囉 佢都講左咁多次
除非你主動搵返你 唔係就應該冇啦

我都會好掛住佢 掛住佢時我會由自己掛住佢 然後同人傾下/同自己講 ‘其實掛住佢又點 佢都唔愛我 佢都走左 就算真係一齊番 都真係唔夾嫁嘛 日日嘈都辛苦嫁‘

講得多就會慢慢越黎越釋懷
Focus多d係自己到 諗下自己有咩想做就去做
係 真係要兩邊都要付出
歸啦 狀態大勇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞