失戀 好難過 得閒傾下

771 回覆
3 Like 17 Dislike
我廢
其實呢排都叫有啲新野想試吓做 例如學調酒 滑浪etc 不過冇人陪我一齊學啦

放低晒又唔敢講 因為有時一諗起就心都有啲痛 唔諗嗰時就冇乜問題嘅
叫春時 應該set剩係close fd見到 咁樣都唔會影響到大家
同埋呢個世界太多人好自私架
壓力大到要同我分開
再加上佢工作壓力都少

但佢一直都收埋自己,然後因為驚我唔開心 而扮到enjoy 我地嘅相處模式,最後佢頂唔順爆 就提出分手了
感情問題⋯⋯
得閒睇下我寫既初戀post
希望幫到你
滑浪正
覺得d人揸住塊板衝出去勁型

哈哈 你仲會講冇人陪你學 仲會諗起心痛 就即係未放低晒

依家都係做下d自己鐘意做的事先 分分鐘你係中間就放低左佢加識到下個
當年我同ex分手之後都係一直搵唔熟,唔係同圈子嘅人訴苦
但後來先發現其實於事無補
最快嘅方法一定係搵過個
人就係貪新忘舊嘅物種,假如新嘅條件好
又唔會有咩難過
Close fd都已經知咩事 我都唔想做個d講完又講 呻完又呻的人
忍唔住
尋晚真係俾佢個小舉動影響到......
同我男朋友一樣
不過佢係付出到攰 又係不善表達
真係冇辦法 佢係d收埋自己的人 你唔夠了解佢 真係唔會知佢諗乜
已分
好 得閒睇
你搵到啦?
咁依家仲一齊緊嗎?

我明 搵過個可以轉移視線
但我知道自己未ready 都冇左愛人能力 對新一任都唔公平
而且我覺得無縫接軌好似有d差 點都好 我都想尊重番佢 尊重我地曾經的感情
我個時情況比較複雜,
我係俾人飛個個,到我身邊有出現女仔,
個人變番正常D嘅時候,ex又走番出嚟
似有機會時,跟手個ex又搵左第2個
到佢分手又走番嚟當我水泡,然後又搵到另一個

Btw,你地和平分左手其實就冇咩好諗
人所謂對新一任公唔公平嘅野
其實一般新個一任都唔會介意
因為新任個目的係追你,而佢已經得手
後面就只係你對新一任係好定差嚟決定

真心無縫接軌係冇問題,又唔係偷食分手
咁為左自己搵另一個係一件好正常嘅事,唔使諗太多無謂嘢
而且尊重一段感情唔係同留唔留念去決定
係你點對待個一段感情
以尊重舊情嚟留一段空白只係俾自己沉醉起悲痛嘅藉口
假如真係有一段岩嘅,去接受先係對得住自己嘅決定
當然前題唔係話邊個嚟都得,係要有揀過
真係好複雜
你個時有有好憎佢?

我地係和平分手
你都講得岩 不過我應該真係未有能力接受新一段感情 所以應該唔會住

至於你話留一段空白俾自己沉溺傷痛 我都有少少鑽左牛角尖 會諗只要我夠傷心就真係有愛過咁 但其實當初係段關係入邊偏偏自己做得好差 依家就咁樣由自己難過去懲罰自己
你講就凶狠 試下你ex搵返你
Btw 我原來要出長沙灣先搞到補考
同埋問左唔洗預約 帶錢 地址證明 身分證 填form就ok
好叻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞