失戀 好難過 得閒傾下

771 回覆
3 Like 17 Dislike
有d難明
明知最壞結果仲點樣可以做最好的打算
簡單講就係有心理準備去接受你最唔想見既結果,諗定點處理。
嗯嗯 真係要放低就要disconnect
我都試緊唔去理佢的野
例如 佢ig仲有我的相(佢會del晒前女友的相)
但呢個都與我無關了?

跑步幾好 跑個刻真係可以做到乜都唔諗 加油呀你 跑多兩個圈

巴打 我諗再有下次 我地都仲會投入咁深 因為我地本來就係這樣的人
成日都諗定最壞
會唔會明明唔係呢個結果 都變左朝住呢個方向發展?
一次睇唔開兩次睇唔開三次睇唔開
到你經歷第四次 就會好似我而家咁睇開左
同樓主一樣咁上下情況
不過我係對方。
你重視嘅人唔重視你嗰種難受
自己個心一直安慰自己
好多個月 慢慢慢慢先康復少少
絲打 任何理由都可以係分手理由
我唔知你脾氣幾差
但係如果係愛 唔係應該包容接受俾時間佢去改
而唔係直接離開換人

我唔知 我都諗唔通 究竟係咪一定要性格夾先行到落去 抑或其實只要大家想就可以

冇左一個相處左咁耐咁重要的人一定好痛苦 但呢個已經冇得改變 請你搵返本來自己的生活 本來未認識佢之前你都可以好好過日子 以後都一定可以 加油
你地分開左? 有冇試過傾下點解?
正常人拍拖都無諗過分手
按上面推論係咪會無事
結果係咪又真係唔分手
心理準備幫自己處理意料之外
唔係用來預言自己未來
唔想比人批評最好方法係唔好比人知
只能說嗰條刺太大。。

雖然一齊左先兩年半 但佢喺我心目中已經係屋企人咁
分手就好似喺空氣度拎走氧氣咁 我仲好想可以同佢一齊行落去
唔緊要啦,fb,ig出個post就好多人會安慰你同追你
好快就會識左第2個一齊
最後會得番你前度起度傷心
兩個人係埋一齊,如果成日都會嘈,其實根本就唔適合,無謂勉強。
同你有7成似
我心入面有條刺,其實已經唔可以繼續落去。
最後幾個月嘅關係我覺得係呢段感情餘溫。
係我唔捨得 唔甘心 苟延殘喘咁一齊。
但自己一直好唔開心
已經習慣聽佢對自己嘅唔耐煩 工作家庭有壓力就拎我來出氣。
一有壓力,每次佢最先要放棄嘅,係我。因為每次都話 好辛苦呀好辛苦呀 分手啦
佢話每次見面己經代表左愛我?

出到嚟就係厭世樣 除非我幫佢影相 影到佢滿意 po上ig 多人讚多人回應,就佢想去嘅地方
不停影不停影 當正自己網紅咁。

佢話自己冇出軌。因為我對佢嘅信任。
我唔睇佢電話好耐。有一次我check佢ig dm.
佢見到搶左過去第一時間delete對話。
又話冇野架冇野架。大家教會朋友,驚你嬲唔開心我先搶過嚟del.

後尾,我睇左一個msg, 呢個人係我已經同佢講左唔可以再聯絡嘅人(因為之前嘅種種sex對話)
佢之前block左。原來unblock又再add返frd. 人地仲同佢勁flirt嘅野
佢覺得唔應就係冇野。
佢一張相 可以sd比你,sd比其他異性
佢覺得冇野,咁樣同張致恆有咩分別?
人地同佢講be my 🐶. sleep with me.
咁樣你地覺得係咪接受到?
我嬲到想即時走。佢又講分手。
要我秒原諒佢。唔準再提唔準心入面有條刺。

後尾,我發現 哈哈哈哈
wtsapp block左 ig block左 喂 原來佢地仲有fb msg可以contact

呢刻我死心。因為我知道佢根本好中意人地flirt佢
如果你表達出唔中意,就係你錯。佢同我講佢做唔返佢自己,咁樣唔比佢同人地咁樣講野 好辛苦。
一直鬧我,冷虐待我,點樣講野傷害我都好
我都愛足你十年。
結果我咁嬲咁咁唔開心底下。
你一個msg一個電話都冇
你第日即時約左第條仔去元朗影向人葵。
成個世界好似醒左咁

今次我都用左好多力企返起身
包括斷哂所有聯繫 改地址改電話清理fb frd,
delete埋ig呢個apps.

失戀,好難過。我明。
我好中意你嗰句,幾唔開心都要做返冇佢之前嘅自己。
冇左佢一樣可以生活。
人終究要自己一個人完成自己人生
無人可以一直陪伴到最後
不要把對方當做自己的全世界
對自己好一點
唔好用一個對自己唔好既人懲罰自己
只能夠話你鍾意錯人 慢慢調整自己嘅生活啦
有啲人係一時間令你認清唔到真相 但過咗一段時間就會覺得好唔值得
話就話唔關事 不過有時都會忍唔住入去睇 亦都會睇返以前啲相

我完全同意 每一段感情都係出盡全力咁樣 每次分開都好痛 但我真係覺得唔俾心機愛就不如唔好拍

Btw呢度啲人多到可以開圍爐group
比心機 對下一個都真誠咁就可以啦
不過我承認啲傷唔係咁容易平復
覺得用盡力去愛先得既話
試下當愛情係舊豆腐咁脆弱
用力揸豆腐都散啦
對方係咪受得住咁澎湃既愛
對方會唔會覺得唔係識左女友
而係識多左老母
做咩分手? 第三者?
咁我覺得出盡力又唔代表瘋狂同埋黐纏
係代表攞真心 同埋遷就得多啲 唔好因為一啲小問題就放棄etc
相信大家關係初期
都想比對方知道自己真心
盡量表現自己既優點
人知常情
只係想講原本完全獨立兩個個體
突然多左一個人對方都要時間習慣
一黎就比油Chur到盡好易炒車
有人覺得出力愛就係一拍拖就要Plan結婚
相信唔係人人都受得到咁大壓力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞