失戀 好難過 得閒傾下

771 回覆
3 Like 17 Dislike
其實好簡單
你一定有啲朋友/好兄弟/好閨密/傾得埋少少嘅舊同事
其實約下佢地
食下飯,傾下計,已經可以令自己分心
由唔會諗埋一二面 變成 唔會諗
其實好快

再唔得嘅,我建議你睇下戲睇下劇
追到眼訓就訓
好快過
long d淡左
而果排我唔識得處理壓力
所以有段時間對佢好冷淡
我由頭到尾都冇話自己唔改
其實呢排都已經同佢地傾左好多啦
所以我都釋懷左好多
今日返工都有同相熟同事講 佢地都覺得應該分 都有少少肯定番我個決定

係有時自己一個時又會變到有d唔慣 因為一向都慣左身邊有人陪
依家仲long d緊?
啱啱分無耐,話唔同世界唔會一齊得耐。但講分手兩個都明顯唔捨得,真係好無奈同心碎。
一齊左幾耐?有冇得再傾下?
係呀 好無奈
而家仲要封埋關
完全明呢種感覺 好容易夜晚個下亂諗野
至於點樣接觸多啲人 呢排因為分手 多左機會見返好多舊朋友 先發覺自己為左佢搞到同好多朋友失聯 另外我覺得搵朋友一齊做一樣野都係唔錯嘅方法 (例如我自己會同中同搞一啲小生意)

真係搞唔掂就hugo1991啦
都係嘅,一嚟佢覺得我chur,二嚟佢自己會俾壓力自己

最近聽左首歌 "只是太愛你" 中到應一應
汪汪汪 狗公來了
Long d真係好難keep
最尾個句

搞咩生意呀你
幾好呀 約番d朋友 不過我就算約朋友都唔多enjoy到
始終都係彌補唔到失去個種感覺 你有冇同感
you?
Morning 咁早起ge你
留tg識人好似好易識到痴線佬 不過都好易斷嘅

搞緊凍肉公司阿 可能會有實體鋪

當然有同感 每朝訓醒都會有小小空虛嘅感覺 我都好似你咁會手賤咁kick入去望 見到人地過得多姿多彩就知大家已經冇晒關聯
哇 你平時都係做開個行嫁?
好厲害的感覺 加油!

失戀的日子真係好難過 希望大家都可以快d過返正常生活 日日都開心幸福快樂
唔係做開阿 係朋友做開咋

最慘係疫情來失戀 唔係咁易有其他野分心 希望大家之後都重拾幸福快樂日活
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。看來你已累積了不少負面情緒,是嗎?人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。何不暫時停一停,到我們的網站 www.help4suicide.com.hk 。 那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。你也可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),讓我們的義工為你加油打氣!

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

*由2020年10月5日起,『Chat窿』服務時段將作出以下調整︰星期一至五︰下午4時 - 凌晨1時;星期六、日及公眾假期︰下午8時- 凌晨1時

《自殺.自療.互助舍》
兩年幾喇... 佢話試過真係唔得 無彎轉但明明仲愛 好矛盾
係咪對男人太好始終唔會被珍惜
對佢好又點 咪又係比出面既新鮮感吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞