失戀 好難過 得閒傾下

771 回覆
3 Like 17 Dislike
當局者迷 而一刻我可以敢同你講但我自己當時就做唔到承諾要做重發脾氣 所以我覺得係要揾人開解 我當時無人幫我 如果你想傾可以留tg

好呀
咁可能要麻煩你了
係 同大家傾完係開心啲
今朝係訓得兩個鐘 掛到醒左 個下好難受 會不停諗其實有啲咩可以做得好d

希望絲打搵到個同你溝通得好好嘅另一半
翻唔到去以前啦。當上左一課啦巴打,下個對佢好d啦
我覺得凸又好凹又好
最緊要有互相欣賞的點
同夠瞭解對方
知道大家底線喺邊
凸都唔一定要霸氣盡露
凹都唔一定要樣樣遷就
你哋雙方都唔夠暸解自己同對方
散都無辨法改變唔到
你地應該真係唔岩嗰隻
我都喊到眼腫哂依家
加油呀
訓唔到就唔好訓啦 起身做下野再訓 我都訓唔到 又醒左 工都唔想返 我返工會見到佢
想做d愛自己的事 但更想一直頹落去

你唔好再諗有咩可以做得好d 因為都返唔到去了
唔好怪責自己啦 你同佢都盡左力 你地呢段日子都有付出真心 只係有d事真係唔係盡力就做得好

承你貴言hah 希望我會復原到 有能力再去愛人自愛
好啦我會嫁啦
你講得岩
呢段日子我迷失左自己 所以好多野都力不從心 係同佢之間一味依賴佢付出去解決我倆的問題 而佢又不善表達 所以我同佢其實都辛苦 我一路表達自己要乜 佢怕失去我就不停給予 而佢自己就好少表達或者唔敢表達自己想點 我有時都猜唔透佢 直到去到不能修補時先知道

都係 其實我地肯欣賞對方 接受差異 分分鐘可以令我地改善自身不足

黎緊如果可以做到 我都想好好諗清楚自己 諗清楚自己係個點的人 諗清楚想要點的關係 諗清楚自己可以接受及給予的地方 諗清楚之後的路
Hug 發生咩事?
不過想喊就喊啦
喊到攰就唔會再喊
有想做的事就做
乜都唔想做就乜都唔好做
分開左幾個禮拜,除左返工外 一得閒就係約frd 或者返part time 打爆自己個schedule,時間真係好快過,但感覺似係逃避緊,唔俾時間面對自己嘅情緒同內心
係嫁 其實點都要接受下自己情緒(我都覺好難)
就算你幾忙都好 始終有靜落黎一刻
一到深夜 冇野做一刻 都要面對
好辛苦 d情緒一上黎 但真係要面對
唔好迫自己 掛住佢繼續掛 唔掛啦就做下自己野
共勉之
有冇detail?
搞清楚原因吧
Set條線俾自己 都講埋俾佢知 再係咁唔會再有下次機會
嗯 決定左就好
唔好憎自己啦 我諗當下的決定已經係當時所能做到最好的決定了
[member]琴日講咗分手 大家睇唔到將來[/ member]
嗚呀 我都希望
所有人唔洗再經歷失戀 可以搵到屬於自己的幸福
邊方面冇將來?
每次我做錯嗌交 佢都比機會我改 一次又一次再錯改唔到 終於佢忍唔住離開咗我 我好內疚 點解每次我一唔開心就做出好幼稚行為 完全無顧及佢感受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞