失戀 好難過 得閒傾下

771 回覆
3 Like 17 Dislike
我都有咁同ex 講,但佢覺得我唔應該為左佢放棄自己理想,為佢付出太多都係我地分開嘅其中一個原因,一方面覺得大家嘅付出唔對等有壓力,另一方面覺得我為左佢而做唔到自己
單方面付出得太多 另一半有機會覺得段關係唔平衡,自己都要付出返相等嘅野,所以有機會你越付出得多,佢壓力就越大
歸根究底呢種壓力唔係你俾佢,而係佢自己俾自己

我就係咁樣搞到ex 壓力爆煲
時辰到就要走向下一站,向下個目標前進啦,唔好望番轉頭
留tg傾下?
留tg傾下計?我唔會做d咩
夜晚真係會好寂寞
我返黎啦 岩岩上完堂 不過又食唔到晚餐 飲左碗湯之後就食唔落 唉好廢 人地可以照常食飯訓覺 自己就做唔到
我唔係 我同呢個男朋友真係一開始已經覺得會有呢個結局
唔係唔接受批評 係唔接受‘抵撚死’呢d廢話姐
就係唔想俾fb ig d人知我難過
所以先係到開po姐嘛
Agree 所以我同佢分開了
真係明呀 每一日都好難過 d時間多到唔知點用好
去過的地方 食過的餐廳 身上的物品 每一樣都提醒住你你地愛過
有開心事唔知搵邊個分享 有難過地方都得番自己撐落去

但請你加油 過左呢關之後 相信你會上左好好的一課 變得堅強的你今後一定可以搵到幸福
咁我都睇下聽日報唔報到先
巴打 加油
你真係值得更好
佢真係冇珍惜過 做得好差
關係中最重要的忠誠都做唔到

見你話一齊左十年 我諗就算佢幾唔好都好 你都一定會好難過 始終都係相處左十年的人
覺得你斷晒聯繫呢到做得好好 決定左就唔好再俾機會佢傷害你

慢慢企返起身 你一定得

其實我打呢d文字 如果換轉係對我自己講 我一定講唔出
但當你地同我講你地失戀時 我可以換位思考到 某程度都幫緊我自己行番出黎

共勉之
Sad but true
其實可能都係自己廢 所以一投入一段關係時就會覺得有人可以依靠 相處耐左漸漸就會覺得佢係everything
頭先有同佢食飯比返啲嘢大家
傾完就更清楚知道而家依個自己唔係佢想要嘅對象
大家都講左好多心底話 都知道無論身份點變對方都係依個世界上面其中一個最了解自己嘅人
我都要下定決心 為佢又好 為自己都好
改善自己啲不足 臭脾氣同硬頸性格
不論我地之後仲有無機會一齊 我都真係好感激佢依兩年半的陪伴同付出 無佢我唔會可以捱過一個又一個嘅低潮
雖然代價好大 但只能夠當分手係一個motivation push 自己進步
希望大家都可以珍惜眼前人 努力為對方改變 做一個更好嘅自己
好難拿捏
投入得唔夠 對方可能都未必到愛
投入得多 又會覺得大壓力

不過我都係鐘意大力d
如果對方唔接受 可能真係未必咁適合

至於結婚 我覺得拍拖係要以結婚為前題
但又唔洗一開波就開始傾開始籌備咁over
佢大壓力到點?

我諗都係睇人
如果我男朋友不停為我付出 我唔會覺得有壓力 反而會覺得幾幸福 仲會因此更加愛佢
嗯嗯 會努力的 謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞