[VIUTV全民造星]12人男子組合MIRROR討論區(42)

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
從來都唔想討論佢而家直情對佢完全冇好感但佢啲閪野真係一波未平一波又起如果連我哋都唔屌佢冇人屌佢啦人地北韓Group黎希望一啲清醒嘅生粉唔好俾佢哋染化左

教主
其實呢堆說話內容只要平時有留意開,
去ig討論區睇下, 係平時po底既留言,
已經可以copy and paste,
黑粉要扮神徒係好容易,
"Burn out係近來跳唱歌數一數二" 咪就係其中一個ig po樂評人既cm,
當時仲有出名AL黑粉coco留言追擊,
照抄咋喎, 話係佢寫我就信
的確係扮得幾似既, 佢地處心積慮想做低AL,
周圍copy神徒comment唔難

話咩攞唔到金奬會唔支持商台,真係好假, 真粉如果要抱不平, 絕對唔會講呢d, 分明係假膠扮
加上連日黎不斷追擊AL, 再報料比新聞做低AL,
似係一堆有目的,有組織既黑粉所為
AL真係好無辜, 咁樣硬食

一直淨係得AK成日自己講明好想攞金奬, 成日要爭, 攞唔到獎又要喊又要潛水,其實攞奬係要有實力, 靠唱人人都唱到既K歌?
咁好彩比AK用陰招, 靠踩低人, 痴DJ, 打矛波出合唱先攞到奬,都唔光彩啦
呢單嘢真粉假粉都好,教主都食硬㗎喇
(回帶上次懶音事件,有冇fact check真粉假粉?
姜仔咪一樣硬食咗)
的確有人會因為粉絲質素影響對粒星睇法
但亦有人唔會嘅,我分得開星還星柒粉還柒粉
(唔止鏡仔,對出面星都係,粉絲行為唔係鏡圈獨有啦)
day one已經知姜糖神徒夠癲多痴線西靠害
但so far我冇因為呢啲嘢對姜son有負面睇法
應該話見佢哋每次正面得體回應,印象越嚟越好添
我對嗰2兄弟有意見都唔係因為啲粉啦
係佢哋個人言行失當在先,再加某啲粉衰埋一囡堆
所以最主要都係睇粒星出到嚟點present自己

教主之前訪問都講咗比起攞獎
更希望多啲人認識mirror,聽佢哋嘅歌
今次出story亦都話最重要大家感受到歌曲energy
人哋表明恨攞新人金,多方又配合到咪成全佢囉
陰啲陰啲就以為可以話搏人唔覺啫
咁鬼明顯所帶來嘅反效果都開始見到lu
到時唔洗鏡粉出聲,出面都自有定論㗎喇
成全AK? 佢就想啦, 諗下好啦,
佢明明無料, 點可以因為佢想攞就比佢?
阿Jer攞合理好多

嘩屌
到底係邊個扮無辜😊😊😊
拿!!MIRROR的fans呀!!
所以唔理真粉黑粉搞出嚟,出咗事係成團一齊承擔
真粉固然要反省咁做其實係害咗偶像
黑粉都唔好以為好威好得戚,搞衰一個成團受罪

Anson的努力會唔會毀於一旦
都唔係由一個筆者去講,time will tell
佢連出幾個story其實都係講呢個意思
洗唔洗黑底白字大大字眼講明不要打搞商台的DJ

btw,會員#252350,記得你係AL hater嚟
果然好關心佢,膠文都又睇又share
事到如今有咩唔可以,903敢俾咪得囉
不過認真應該唔會金佢嘅,其他顏色可能有
又或者夠肉酸整個雙銅獎
冇話唔敢俾 係已經谷緊上去 無論係首歌 定個人ap
推到佢入十大拎金獎
佢好似做到咩nuskin排行榜頭十名呀嘛
佢之前仲出Q and A story 啲人問佢係咪傳銷
佢話唔係 仲叫啲人做佢團隊
乜而家d粉送乜禮物會事先通知粒星?如果以之前送嗰啲野嚟reference嘅話都係抗疫包同本自製嘅AL雜誌(有錯請提出,因為唔係跟得好貼)教主唔出聲都合理!今次係d柒粉送名牌爉燭同無啦啦dm DJ 出事,都係嗰句乜d柒粉做柒事嗰陣會通知粒星?

大佬呀,唔好咁天真以為名牌爉燭有幾巴閉,人地do 姐平時收唔少sponsor啦,寫嗰篇野條柒頭係咪on9架?
「重組多一次我知嘅野:
1. 麻利 po 左一個 IG,但事實收到嘅 dm 來自幾個唔同 IG 戶口
2. 當中有 IG 真係長期支持同一位偶像
3. 所以 DJs 排除左係黑粉嘅作為」

「係幾個唔同嘅 fans 用自己追星 account 去 send」

星勤已經講左似係真粉,可信度好高
訓醒覺數錢 同個廢墨cheap精一樣
炫富小學雞 每日都被人咒駡訓得安樂咩?
903連撐起雨傘都夠膽比大獎,你覺得佢有咩唔夠膽
有人送口罩套同埋上次fc有送Godiva
1.來自唔同IG戶口,所以我話懷疑係有組織既黑粉所為,一個粉就話on9,一班真粉都同時咁on9同意鬧人方式表達訴求?唔合理,加上鬧人唔係佢哋一直做法,有可疑

2.報道花姐話d acc係從來未見過,真正内情無人知,而且所謂事實都係傳
但以佢哋放出嚟既acc睇,一個假acc.另一個用張n年舊相都似造假,從未見過果個acc,內容可以copy,而且似引戰

3.星勤都覺得似黑粉扮喎,佢story同dm都咁講

黑粉定真粉係呢度再講都無得證實,呢排咁多人群起黑教主,係合理懷疑
如果係黑粉做就收手啦
世界已經有咁多不公義,追下星都要咁陰謀,真心攰
人在做,天在看
我覺得再討論佢其實都係幫左佢,我哋唔好中計,最好就係無視佢,唔好再比fo佢
真粉假粉唔loop了
反正全世界都係口同鼻拗

最buy你呢句: 世界已經有咁多不公義,追下星都要咁陰謀,真心攰

追星都係為開心
而家追鏡好似愈追愈多不公義咁真係好無奈
然後d衰野好似無限loop咁
有仔keep住自力更生
有仔係咁被動地有負面新聞
當你以為出團歌嘅時候點知又黎分鏡分歌詞不均

好攰
經理人花姐昨日回覆《蘋果》:「我哋都有搵fans了解,發覺原來呢個係鬼account,AK同阿Lo都分別向受騷擾嘅DJ解釋、道歉。」
要公開出story道歉先拎到光環㗎

MIRROR經理人花姐接受《香港01》查詢時解釋事件只是一場誤會,又指她在知悉事件後已經馬上向梁文禮和麻利了解,經查證後認為發出私訊的是黑粉帳戶:「問過歌迷會,呢個Account唔係(屬於)歌迷會嘅人。我睇過DM(私訊)嘅內容,語氣的確係重咗,所以我第一時間都有同佢哋道歉,但係呢個人係咪真係Fans呢?我就唔敢肯定。」
好似做返經理人要做嘅嘢

她又透露,粉絲其實是效法韓國男團後援會,不時按歌曲主題製作小禮物送給傳媒,性質就如唱片公司向DJ送上派台禮物一樣:「好似Anson Lo派《Burn Out》嘅時候,Fans都會送啲蠟燭畀DJ,類似嘅嘢好多唱片公司都有做,只不過我哋係Fans幫手整。」
屌 最後嗰句佢好意思講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞