[VIUTV全民造星]12人男子組合MIRROR討論區(42)

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
遲啲十一月最男五強又有排玩/嘈
姜濤也出post回應寫:
「我覺得音樂最重要的就是能否讓別人真心的感受到你要表達的東西
無論最後歌曲本身得獎與否
我覺得都是其次」

D 所謂既粉絲做咩睇到上榜、攞獎咁鬼重要 令到大家都好有壓力
愛姜濤既話 就用其他方法支持佢啦!!!
一月一希望可以順順利利咁度過
好想有朝一日話自己係鏡粉唔會俾人笑
最男就算啦 有姜係度其他爭咩 俾你過到姜仔都知係班乖粉刷返黎啦

生力軍就唔同啦 互嘈咗成年 又唔係fans投票 靠幕後公司傾數返黎 好玩好多
#溫馨提示

三年前宋禮勤啲龍鬚糖已經俾人笑
今年啲粉仲唔前車之鑒 反而仲不斷送
講真 就算你個仔拎到新人金
咁送嘢法點都會俾人質疑係咪靠送禮

首歌好嘅自然有人播 唔好嘅點送都唔會播
你估dj真係會因為收你少少禮物而播你個仔咩
寧願有人替你唔抵都唔會拎到有人覺得你唔值
送禮本身已經肉酸
如果真係有真fans去炸dm去威脅
唔該啲fans返去反省下 咁唔會幫到你個仔
只會令dj覺得你個仔唔識管fans
由得啲fans衝出嚟更加反感
有做過嘅就認咗佢道個歉以後唔好做

要為自己做過嘅嘢負責任
係啊同😊admin講㗎呢句
姜仔短短年幾經歷咗咁多初心還在
教主

教主加油永遠支持你

正面面對
正能量
名利虛榮都是過眼雲煙
重要既係 好多年之後
我們都會感謝曾經被一首好歌拯救過、感動過...
而幾十年後 我們既下一代仍然聽緊 經典一直流傳
最男今年要睇哥哥fans仲玩唔玩
其實出面分唔到咁多淨係會覺得係鏡粉

班dm dj嘅人聽住,我唔理你係真粉黑粉,真膠定假膠
同你鍾意同一個偶像好羞恥啊屌你老母
收手啦
不如幫viu諗諗計有咩方法改善鏡圈風氣

MIRROR出道兩週年出返首重圓有冇得諗
連登仔仲有咩idea獻俾經理人
柒夠未啊鏡粉
幾時先可以大大聲話自己係鏡粉唔怕比人笑
唔係話已經揀左歌喇咩
冇啦
宜家好難
我撐姜B教糖
睇住糖係進步左收左好多
自己偶像自己撐
自己Fans自己教
出道兩年共同成長
有現成教學
姜B再 溫馨提示 我覺得無問題

😊學識自己粉絲自己教未
所有仔離開TG 保持距離係必須
成立官方FansClub 冇人可以再做山寨王
換PR
換經理人

以上都係9up Diutv一律don’t give a damn
獻咩計 人地diutv都唔聽有鬼用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞