異形出新trailer 冇人講

698 回覆
30 Like 0 Dislike
有d影評話普羅米修斯開頭,工程師係地球自隊黑色液體,自我分解,形成各種地球既生物。

上面又有人指出工程師唔係創造人類

即係d影分析係錯曬的?

佢飲完d黑水自我分解
跌左落水入面 演化成人類dna

所以人類唔係大自然進化出黎 係人為 根本唔應該存在

好似係

Ridley Scott 講過話唔一定係地球 可以係任何一個星球
影評分析啲料太舊 要睇就睇RS新個啲訪問

咁咪解釋唔到點解佢地要滅絕人類

滅絕人類唔係為左防止異形出現咩?
係幅壁畫度最高層就係隻類似異形ge物體

屌重睇啦basic野都唔知
有d影評話普羅米修斯開頭,工程師係地球自隊黑色液體,自我分解,形成各種地球既生物。

即係d影分析係錯曬的?

佢飲完d黑水自我分解

好似係

Ridley Scott 講過話唔一定係地球 可以係任何一個星球

滅絕人類唔係為左防止異形出現咩?
係幅壁畫度最高層就係隻類似異形ge物體

屌重睇啦basic野都唔知

樓主又唔洗咁既
我記得係因為班造物主唔中意人類
同埋發現人類發展愈黎愈接近佢地
所以先滅絕人煩類
普羅米修斯 係天神度偷火俾人用 之後俾人懲罰
上集片名除左係指架艦 唔係仲暗示片頭個engineer係叛徒 擅自食黑水 衍生人類
所以其他engineer先要消滅人類呢種高智慧,本質喜好破壞而威脅到engineer既生物?
普羅米修斯 係天神度偷火俾人用 之後俾懲罰
上集片名除左係指架艦 唔係仲暗示片頭個engineer係叛徒 擅自食黑水 衍生人類
所以其他engineer先要消滅人類呢種高智慧,本質喜好破壞而威脅到engineer既生物?

David 做乜鳩咁大整估
倒撚哂d樽落人地屋企
上集普羅結局dr shaw 同 daivd 一齊渣住隻載有大殺傷力武器上工程師家算帳啦,
點解大家好似好驚訝咁
係咪冇睇哂
個人好鍾意上集普羅,無論故事氣氛配都好正,
真正異形迷會睇到好感動

利伸:真異形fans

普羅正

剩係鐘意睇動作片異形無雙,睇alien 4 , avp2 岩曬你地

啱啱喺iTunes $48買咗,超扺
我估今集應該shaw&david同上一段預告新果班人
兩條線咁行,玩剪接。
到最後發現呢兩班人係隔左好多年

有可能

有trailer /雜誌圖show 左
David Walter 有互動

搜尋 普羅米修斯 迅雷
一堆
會唔會係工程師殺左阿伯

Walter幫佢報仇,佢set個指令都係幫個阿伯做野姐

9up
會唔會係工程師殺左阿伯

Walter幫佢報仇,佢set個指令都係幫個阿伯做野姐

9up

今次 walter 行 amd。

搜尋 普羅米修斯 迅雷
一堆

千尋都有。
睇睇下youtube d comment
向trailer 2有一幕係同David到左的地方一樣
唔通david?!

預告有好多黑水樽掉落地面

tv spot

https://youtu.be/mjMewgPT75c
David無叫醒女主角,好明顯2個可能性:
第一:條女係恩人,要做低哂D工程師先!
第二:條女太煩,阻著我做任務!

但第一個可能性比較大,因為David覺得"lonely",加上女主腳又救左佢。

點解又會有第二group人黎到工程師個星球?
第二group人又撞唔到女主腳同David ?

好太可能係時間性~姐係佢地比David 同女主腳遲左百幾年~

利申:9 up ,alien& predator fans,好鍾意普羅米修c
David無叫醒女主角,好明顯2個可能性:
第一:條女係恩人,要做低哂D工程師先!
第二:條女太煩,阻著我做任務!

但第一個可能性比較大,因為David覺得"lonely",加上女主腳又救左佢。

點解又會有第二group人黎到工程師個星球?
第二group人又撞唔到女主腳同David ?

好太可能係時間性~姐係佢地比David 同女主腳遲左百幾年~

利申:9 up ,alien& predator fans,好鍾意普羅米修c

似係David雪左女主角黎完成放黑水落工程師屋企報復
越南個tv spot有d hints
https://www.youtube.com/watch?v=zoGcv6n9e18

痴撚線

即係d影分析係錯曬的?

佢飲完d黑水自我分解

好似係

都解釋到嘅
工程師有分唔同陣營
好嘅工程師幫人類建立文明 提醒佢地有個軍火庫係lv-223(好似係)
衰嘅工程師就覺得人類威脅佢地存在 即係Prometheus入面個班
不過又帶起另一個問題
雖然lv-223核洩漏收左皮
但係以工程師嘅科技 毀滅人類嘅計劃冇理由要停
我估工程師入面嘅主戰派因為lv-223嘅意外失勢
所以計劃收左皮
或者只不過少數工程師自把自為 村民唔係咁諗
如果係咁 班工程師都幾慘 無啦啦飛來橫禍
利伸 鳩噏 好多年前睇
好期待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞