異形出新trailer 冇人講

698 回覆
30 Like 0 Dislike
最尾有冇彩強?
完全係David既症狀

「反社會人格障礙」(Antisocial personality disorder)是人格障礙的一種,他們可能給人一種口齒伶俐、有魅力(superficial charm)、人緣好的感覺,不過其實他們缺乏同理心,為求達到目的會不擇手段,甚至冷酷無情地利用別人,傷害別人後卻沒有一絲內疚感。

「反社會人格障礙」常指兒童或青春期開始,對他人權益不尊重或侵犯的廣泛模式,也就是說會喜歡操控或欺騙他人,並有暴力及違法行為。成人期的特徵則是具攻擊性、不負責任、可能會偷竊、因衝動而性濫交和濫用藥物;他們也因為缺乏耐性,所以經常無法穩定地工作,婚姻生活也鮮見美滿。

「反社會人格障礙」患者至少會出現下列3項或以上特徵:

1. 違法行為

2. 反覆說謊

3. 衝動控制不佳

4. 易怒及攻擊

5. 無視與他人安全

6. 常不負責任

7. 缺乏良心自責或罪惡感

8. 15歲前有行為品行障礙(Conduct disorder)

9. 反社會行為
心水場次得番頭3行/ 倒數34行既邊邊位
點揀好
尋晚睇完, 個人感覺幾失望
無左普羅米修斯既深度, 音樂, 畫面, 故事都差左, 明明係同一個導演
有D場面明明可以俾人震撼感覺, 佢就輕輕帶過, 例如大廣場度
成套野好似CUT左唔少野, 有D位好似接得幾突兀
睇完IMAX
睇完IMAX

好唔好睇?
睇完IMAX

好唔好睇?

我好滿意
8.5/10
大家入場前睇翻prologue 片
上面提過Shaw 嘅劇份喺prologue
睇完IMAX

巴打岩岩係旺角睇?
如果真係當人類打異形你實好失望

但fan 會俾 8.5 9/10

終於知道異形起源

成套都幾諷刺

人類 創 機械人

機械人 消滅 造物主 (工程師) 人類祖先
睇完IMAX

巴打岩岩係旺角睇?

Yes
我想要Poster
睇完IMAX

巴打岩岩係旺角睇?

Yes
我想要Poster

我都想要
其實為左同番異形1接軌,David贏都預左,但問題佢下場會點?

其實Walter講畀David知佢讀既詩係雪萊而唔係拜倫既作品,有兩個暗示
1.雪萊係寫科學怪人既作者,Walter想話David想創作生物,但最終會玩火自焚。

2.David話人類唔完美,唔值得生存,但Walter道出佢自己一切都係人類給予,包括錯誤既記憶(記錯詩集出處),證明佢自己只係一個程式而唔係神
David你個仆街到底對Dr. Shaw做過啲咩黎
今晚睇左,可以上水喇終於

可以做既實驗都做哂

可以做既實驗都做哂

玩壞了

之前傳shaw做左異形后,雖然冇見到佢變
但係隻蛋都係佢先出現到,而David對佢既愛可理解為shaw幫左佢實驗好大忙,有咁重大突破又救佢。
所以先咁(愛)佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞