異形出新trailer 冇人講

698 回覆
30 Like 0 Dislike
聽日真係唔可以再上連登
tv spot 有個好快閃shot
https://youtu.be/qL9fRG_C96A

walter

咩事

佢望著DR入邊唔知做咩

變queen

呢個似walter 好幾段tv spot都映呢個人典下典下shot
聽日真係唔可以再上連登

優先場 夜晚7 8點鐘開場
如果今集聖約號係向 david 放黑水既係同一星球,而聖約號隊員向呢個星球發現工程師隻飛船內有異形卵,如果係屬 david 同一隻飛船既話,咁 d 異形卵係由邊個生產?另外當 david 放黑水前 shaw 仲係冬眠緊未醒過既話咁 shaw 之後會係點?

有傳 shaw變左異queen

David玩到咁大 同佢兩公婆有仇

唔係話佢死左咩

得個狗牌 未見屍生死未卜係電影法則

哇咁爆
死女主角好唔異形喎

今集佢唔係主角啦
我睇普羅米修斯,d人中黑水毒死左之後,個頭變長,身手又敏捷左,手手腳腳又變幼左,好重異形feel
Dr shaw 真係有可能變左異形

當年雪糕厘米花半異形我已經接受唔到⋯

btw希望今集解釋下點解異形要食腦

有傳話當年Ridley Scott 想寫第一集結局係全滅,連雪糕厘米花都比異形殺埋
但比公司高層阻止左
Alien設定越搞越哀,
不斷出新品種賣玩具

其實其他品種喺漫畫已經出現過
比如 mantis alien, gorilla alien等
只係一直無動畫化或者映畫化
無記錯90s全部已經出過商品
只係而家有更好技術所以重出
重有兩日 唔計優先場
想去間靚戲院睇邊到好
想去間靚戲院睇邊到好

imax mega box

全景聲 係咪4dx個類
想去間靚戲院睇邊到好

全景聲 係咪4dx個類

朗豪妨
想去間靚戲院睇邊到好

全景聲 係咪4dx個類

朗豪妨

isquare 得唔得

海運的坐位都唔差
重睇啦你地班仆街

https://youtu.be/mbyxeq2A9Ew
重睇啦你地班仆街

https://youtu.be/mbyxeq2A9Ew

屌你咪用谷阿莫片啦
聽日真係唔可以再上連登

呢度多數人係咪睇imax
唔知戲院有無換海報活動,想拎返屋企j

優先場有海報 大部份訂飛都送

我買左10號三張imax都冇既

仲未諗好睇imax 定係睇2d大銀幕好
淨係去睇英文wiki都得啦 駛乜睇谷阿莫
谷阿莫有乜問題
谷阿莫有乜問題

9唔搭8
扭曲劇情先唔講,
條片完全帶唔出套戲背後嘅精神!
我覺得youtube上面個麥綠素既講解比較清晰
谷阿莫有乜問題

9唔搭8
扭曲劇情先唔講,

個個影評都主觀架la
谷阿莫有乜問題

9唔搭8
扭曲劇情先唔講,

個個影評都主觀架la

佢啲片唔係影評,俾盡都只係summary
谷阿莫有乜問題

9唔搭8
扭曲劇情先唔講,

個個影評都主觀架la

普羅米修斯 痴線佬一定係 誰不重要
谷阿莫有乜問題

9唔搭8
扭曲劇情先唔講,

個個影評都主觀架la

普羅米修斯 痴線佬一定係 誰不重要

成套野最諷刺
你想搵做物主
其實本身係david 做物主
根本成套野都好 sad
Do you know how disappointed if your creator says the same thing to you

仲有背後既宗教觀
點解咁多人講自己係異形fans都唔知以前其實有講過起源
不過條link唔知搵唔搵得返,大約十年前睇,
唔知係電影設定定係漫畫設定,
其實係講啲space jockey(自prometheus後稱為engineer)唔知乜乜乜打仗,
整生化武器,諗住可以造一種生物出來做武器,
之後搵左個星球做軍事基地,
點知整左第一隻異形出來之後其後越來越失控,
導致佢地死左好多人,之後唔記得左
以上都係講緊alien 1之前嘅事,
所以第一隻異形係engineers 整出來諗住打仗嘅生化武器,亦係第一集所見嘅異形

唔知有冇巴絲睇過以上嘅野,當年仲係好興啲討論區,
貼左條blog link講左好多篇有關alien嘅野
不過過左咁多年又想開咁多戲,改左設定都唔出奇
同埋其實alien5早已經喺2007年咁上下講話拍,
出埋working title"alien 5"
但唔知係咪其後嘅promethus
以上有錯請插

利申 普通異形fan,但好中意睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞