[推到完場] 全職媽媽放大假 星期一至五22:00(4)

1001 回覆
29 Like 3 Dislike

倪為Elva 醫生一家
Christy睇落係sharp啲靚啲

christy最靚, christy中文名係咩 ?

簽咗邊到 ?
https://www.facebook.com/ViuTV.hk/videos/1805202246401855/
錯有錯著 執到寶

Kit 一早 feel 到Ceci 係好嘢

哇睇到勁想喊

倪為Elva 醫生一家

簽咗邊到 ?

黎紀君
基本上一google佢全名就大把整容緋聞花生

倪為Elva 醫生一家

簽咗邊到 ?

整容整得靚
https://www.facebook.com/ViuTV.hk/videos/1805202246401855/
錯有錯著 執到寶

Kit 一早 feel 到Ceci 係好嘢

哇睇到勁想喊

我都係啊
請問係咪完左?

倪為Elva 醫生一家

簽咗邊到 ?

整容整得靚

唔知喇, 總之睇呢套野覺得佢最靚
請問係咪完左?

今晚唔係仲有最後一集?
全職媽媽放大假
第20集 - 媽媽回來了,保姆收工了
全職媽媽放大假

可以預計到今晚有一半時間都有小朋友同姐姐喊緊

癡線特登用心煮餐好既都要話人show off
仲要講到峰峰唔肯食佢煮既野係冇錯咁[/quote

依家分明係小朋友平日冇家教
話唔岩食就唔食 依d咩理論黎
咪叫寵壞囉
你仲期待人地七日就可以改變到?
作為觀眾都睇得出煎拿已經好忍佢

咩理論黎
你覺得佢平時好聽媽咪話?
佢老豆講到明委屈呀 即係平時都係咁啦

依家都唔知係食野問題啦
好似醫生媽咪咁
會特登整跌個孫最鐘意既野
等佢諗辦法解決
依d咪叫識教囉
而唔係唔鍾意食飯 好啦 以後就晒食粉算
咁第日學校淨係煮飯咁點?
我唔認為煎拿識教(佢擺到明溝仔咁溝 睇下佢同oscar就知)
但係永遠就晒細路 好快出事

對住oscar講你想溝我牙?

成個頭鍾堆煎娜對假波
全職媽媽放大假

可以預計到今晚有一半時間都有小朋友同姐姐喊緊

好想睇rainbow姨姨既反應
扮知情人士係到9up

根本只係得倪晨曦有同房訓
Christy同inzes有自己房+佢地個family間酒店房得3張床(妹妹自己一張, 哥同細佬拍埋做張大床一齊訓)
Cicie個到兩個妺妹間房得兩張床兩個妹妹各佔一張(係一齊訓嘅就兩姊妹同床cicie自己訓一張啦)

大人唔會同小朋友同床訓因為好危險所以唔冼兜啦

自己留意下叫起床個啲footage啦

唔睇哂咁多集都差啲俾你昆勁咗

倪晨曦真係幾好
見到佢真係披頭散髮咁叫醒佢地
趕到頭都唔梳鳩紮算

唯獨峰峰只係入過煎娜間房訓一次
其他藝人都係一齊訓呀 一齊同一間房訓都夠啦
煎娜冇呀嘛
定你想 Oscar 同Christy 同床訓? 諗下都咸濕

你意思係一間房個幾張床俾細路訓哂,然後幾位女藝人訓同房嘅地下定係朝行晩拆嘅摺床?
間房有幾大姐有幾多床同起床時有無小朋友訓緊一眼睇晒啦

同埋遇著啲咁無家教嘅小朋友唔想同房好正常

其實你地有冇睇㗎?

有晚ceci話要傾活動睇到佢地係自己一間房㗎 Christy同Inez仲幫Oscar洗底褲
其實係咪特登琴晚做左賤娜果part
今集大部分時間催淚
本身我覺得Cobal 幾靚媽feel
但睇睇下原來係港媽
佢打扮出去行街果幾集真係以為自己大明星咁
好撚有自信
同埋講野個鼻向天的
好hill 張咁

有d 過份自信自命不凡的感覺

不過算啦
人地細路人地事
講咁多次邊個對邊個不對都冇乜意思

其實套野我都係想睇d 女...
有冇方法剪到淨係得倪晨曦?

冇全職媽媽點會有女俾你睇啊

咪叫寵壞囉

咩理論黎

依家都唔知係食野問題啦
好似醫生媽咪咁
等佢諗辦法解決
依d咪叫識教囉
我唔認為煎拿識教(佢擺到明溝仔咁溝 睇下佢同oscar就知)

成個頭鍾堆煎娜對假波

識食為香港

咩理論黎

依家都唔知係食野問題啦
好似醫生媽咪咁
等佢諗辦法解決
依d咪叫識教囉

成個頭鍾堆煎娜對假波

識食為香港

Oscar心諗點解唔係你照顧我七日

咪叫寵壞囉

咩理論黎

依家都唔知係食野問題啦
好似醫生媽咪咁
等佢諗辦法解決
依d咪叫識教囉

成個頭鍾堆煎娜對假波

識食為香港

https://soundcloud.com/user-23776341/p-p-p
但睇睇下原來係港媽
好撚有自信
同埋講野個鼻向天的
好hill 張咁

不過算啦
人地細路人地事

自己剪
但睇睇下原來係港媽
好撚有自信
同埋講野個鼻向天的
好hill 張咁

不過算啦
人地細路人地事

自己剪

其實係咪特登琴晚做左賤娜果part
今集大部分時間催淚

今晚成集時間催淚
不過依然有 Jeana
上面啲話乜乜乜唔啱細路食
究竟本身家庭環境係點
細個我都唔食青椒 西芹 苦瓜
老豆老母話有益
特登煮多幾餐 煮熟少少
唔食就冇嘢食 咪逼住要食
食多兩餐就慣 咪唔再驚囉

有時見到啲朋友咁大個人都偏食
去旅行咩都唔肯食 真係

栗子炆雞唔岩小朋友食係因為栗子難消化
你唔食果d野你父母想食你食
佢地都係要時間手段改變你
但其實只係要照顧個小朋友7日
仲咩要扭轉佢飲食模式

食物形象可以變化⋯例如切碎
我就唔信食一日栗子會唔好喇
但係賤娜就諗唔到⋯因爲佢唔係媽媽

煮栗子都要屌
食一餐半餐栗子 比小朋友試下新野就比人話扭轉飲食模式
會唔會諗多左少少

就係佢呢d人咩都唔俾個小朋友試下, 搞到個小朋友只係食自己鍾意既野......
身邊唔少人係有咁既例子, 又話呢樣唔食得個樣唔食得 (適可而止就得)

唔係話唔比佢試
但試完個小朋友唔鍾意起上黎真係控制唔到
我試過兩歲幾既小朋友
平時好大食,晚餐前食左兩塊餅,之後食一碗飯,飯後再食一舊蛋糕
佢係超為食既細路
但有日帶佢去食西餐,比焗飯/意粉佢食
食完一啖佢唔鍾意食,真係點迫都迫唔到佢食
何況jeana湊得果7日,醒醒定定跟人schedule咪算
佢老母咁清楚個仔,點會點鳩你

咩理論黎

依家都唔知係食野問題啦
好似醫生媽咪咁
等佢諗辦法解決
依d咪叫識教囉

成個頭鍾堆煎娜對假波

識食為香港

Oscar心諗點解唔係你照顧我七日

咁就好睇囉
小朋友X大姐姐
上面啲話乜乜乜唔啱細路食
究竟本身家庭環境係點
細個我都唔食青椒 西芹 苦瓜
老豆老母話有益
特登煮多幾餐 煮熟少少
唔食就冇嘢食 咪逼住要食
食多兩餐就慣 咪唔再驚囉

有時見到啲朋友咁大個人都偏食
去旅行咩都唔肯食 真係

栗子炆雞唔岩小朋友食係因為栗子難消化
你唔食果d野你父母想食你食
佢地都係要時間手段改變你
但其實只係要照顧個小朋友7日
仲咩要扭轉佢飲食模式

食物形象可以變化⋯例如切碎
我就唔信食一日栗子會唔好喇
但係賤娜就諗唔到⋯因爲佢唔係媽媽

煮栗子都要屌
食一餐半餐栗子 比小朋友試下新野就比人話扭轉飲食模式
會唔會諗多左少少

就係佢呢d人咩都唔俾個小朋友試下, 搞到個小朋友只係食自己鍾意既野......
身邊唔少人係有咁既例子, 又話呢樣唔食得個樣唔食得 (適可而止就得)

唔係話唔比佢試
但試完個小朋友唔鍾意起上黎真係控制唔到
我試過兩歲幾既小朋友
平時好大食,晚餐前食左兩塊餅,之後食一碗飯,飯後再食一舊蛋糕
佢係超為食既細路
但有日帶佢去食西餐,比焗飯/意粉佢食
食完一啖佢唔鍾意食,真係點迫都迫唔到佢食
何況jeana湊得果7日,醒醒定定跟人schedule咪算
佢老母咁清楚個仔,點會點鳩你

佢好似自顧自咁煮, 連峰峰本人都無問過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞