[推到完場] 全職媽媽放大假 星期一至五22:00(4)

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
第一集睇個四個老母評論五個保姆個陣已經好撚港女
阿kit 達達似有家底
又揸Benz, 車牌仲要自訂
屋企又大
阿kit 達達似有家底
屋企又大

四個家庭中佢地最冇存在感
可能因為其他三個家庭太有自己特色(閪老母多仔女又係怪獸老母,海之子多金句,峰峰曳到仆街)
海之子鳩up,rainbow姨姨鳩笑,個屋企應該好嘈
阿kit 達達似有家底
屋企又大

我都覺 有無知情人士分享下
最中意佢地呢pair父母
阿kit 達達似有家底
屋企又大

四個家庭中佢地最冇存在感
可能因為其他三個家庭太有自己特色(閪老母多仔女又係怪獸老母,海之子多金句,峰峰曳到仆街)

唔係,佢有個女日日喊
見節目尾峰峰老豆老母原來都咁西
係時候binc 堆說話難聽到

taktakbao#你相信自己的眼睛嗎? #坐定定 #自己食 #我有我峰格 #越食越牙擦 #jasperlam #德德飽 #坐定無難度 #耐性既野

Cobol媽媽仲踢爆Jeana唔係全天候照顧兩位小朋友,佢話:「我想話佢只係同我大仔瞓咗一晚咁多!之後都係佢爸爸自己湊。細仔見過1日半咁大把!接觸過幾小時!第二日佢已經請咗半日病假!」不過,Cobol都冇後悔參加呢個節目,因為可以免費出埠,幕後工作人員又好好,仲讚其他保姆藝人黎紀君(Christy)、梁諾妍(Inez)同倪晨曦o添,佢話﹕「咁其他保姆都好盡責嘅!係我自己揀錯人選啫!不過好多人參加,但得4個媽媽可以去日本咋。」
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20170128/56234091

明明個老母有工人 又有接job做 而家開ig比個仔 勁post相 瘋狂打飛機講峰峰有幾乖 又要做個好形象 表現到持平唔透露唔講任何野但其實扮委屈同暗串 小氣老母
個尾咁完
佢老豆老母一定係話自己個仔唔鍾意佢打佢係有原因咖
但唔鍾意然後會咁慣常咁郁手打人就另一回事啦

莫非峰峰連爸爸都唔鐘意

爸爸hea湊
爸爸係鏡頭後做左啲乜 心照啦
[quote]原來峰峰老母本身有份工幫人化妝

阿kit 達達似有家底
屋企又大

一定啦,社工邊搵到咁多
笑左 自己個仔都覺得委屈 真係虧佢講得出口
其實可以期待到佢地5個做到d咩
下下覺得jeanna做唔好
我覺得佢就算佢之後幾hea定點都算做到本份
個節目就係model出下名 d媽媽搵jetso去下旅行 仔女得意咪做下童星咁
人地都幫你湊左7日啦 你都賺左去旅行又有洗費
你唔係真係當左佢地係專業保姆下話?
自己都唔檢討下就話人地唔識湊
又要玩又要屌
可以都係節目效果
不過峰峰個臭西媽咪睇到實好激氣
個瘋瘋真係跳制架! 前一秒又打又No又閪面! 一聽到有著數就變面又錫又攬! 同釣高黎賣嘅臭雞有乜分別? 雖然煎娜hea 湊,但學Vincent 話齋,有啲野唔係一個人嘅問題! 你個仔跳制好難唔心淡hea架喎! 又話著重安全,咁有啲BB狗帶綁撚實佢夠哂安全啦! 最憎百厭無家教細路! 睇到眼火爆!
如果個保母係一開始hea做,峰峰話要啲咩就比咩咁峰峰就會好鍾意呢個保母

呢樣真 屋企縱開
你對佢cool少少 佢都唔慣
仲要ceci christy inez都係就晒細路 陪玩
咁梗係痴你啦
係jeana elva有話過細路

4個入面最岩湊峰峰
Ceci>Christy>Inez>Elva>Jeana
Ceci會係幾個入邊最就佢嘅、Christy冇Ceci咁就啲細路,不過就會成日求下你呀 、Inez同Elva兩個就差唔多,不過Elva去湊湊峰峰一定會話佢同教訓佢多啲,同Jeana比只不過係會好有溫柔同耐性咁說教,所以Elva去湊峰峰,峰峰都一定會唔鍾意佢

無錯,根本峰峰係王子病
第一日買蛋撻又唔要,又唔肯返學已經知
成日話jeana一定係做過d乜我地睇唔到峰峰先會咁憎佢,其實小朋友尤其依d兩三歲嘅,佢地真係可以無原因/你個樣唔係佢杯茶/你無咁識同小朋友玩 而做出好憎你嘅行為。加上jeana係咁多工作人員面前又可以做到d乜呀?話佢hea湊 玩電話,真係灰咗先咁,佢又明白宜家無論佢做乜討好峰峰嘅野都無用,倒不如俾佢同其他人玩仲開心。聽到jeana開始同峰峰講"我究唔中意你,你去個到坐" 個d明顯已經心淡唔想討好佢,反而講反話想睇下峰峰會唔會對佢重拾興趣,可惜通常都無架啦。

想小朋友中意自己-->重複討好失敗-->心淡-->反話-->I don't give a fk~

P.s. 唔識同小朋友相處就係原罪
利申 自身經驗
峰峰畫女巫 佢老豆之後話小朋友就係咁pure真係串撚到 自己生個仔出黎 教唔好佢就覺好委屈 咪撚生啦咁 射落海咪唔委屈囉

咁細個就已經打老豆 究竟老豆做過啲咩野搞到峰峰咁討厭佢要成日打佢?

成日話annual dinner果陣賤娜無睇實你個仔 佢唔洗應酬呀?當正佢打你工咁 你做老豆你無責任睇實自己個仔? 不過尋晚果集賤娜掛住玩電話都幫唔落
峰峰打jeana都算喇,爸爸都打,呢啲動作係一定要 stop 而唔係笑笑口叫佢唔好打就算,識唔識教細路架??
峰峰好黑人憎 一巴煎埋去
希望峰峰經過呢個 show 之後
佢老母老豆會改善個教仔方法
成日話jeana一定係做過d乜我地睇唔到峰峰先會咁憎佢,其實小朋友尤其依d兩三歲嘅,佢地真係可以無原因/你個樣唔係佢杯茶/你無咁識同小朋友玩 而做出好憎你嘅行為。加上jeana係咁多工作人員面前又可以做到d乜呀?話佢hea湊 玩電話,真係灰咗先咁,佢又明白宜家無論佢做乜討好峰峰嘅野都無用,倒不如俾佢同其他人玩仲開心。聽到jeana開始同峰峰講"我究唔中意你,你去個到坐" 個d明顯已經心淡唔想討好佢,反而講反話想睇下峰峰會唔會對佢重拾興趣,可惜通常都無架啦。

想小朋友中意自己-->重複討好失敗-->心淡-->反話-->I don't give a fk~

P.s. 唔識同小朋友相處就係原罪
利申 自身經驗

啲細路學過邊啲嘢唔應該講
閒知講左會令人傷心
都會特登講黎刺激你
-聽過啲細路被阿媽話完
大叫媽媽我憎死你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞