専家證人馬宣立法醫:冇做矽藻測試, 女屍赤裸是很大疑點

607 回覆
876 Like 8 Dislike
邊有hea做
勁認真
共諜嚟
啲紅潮咩黎架屌你,
個海M到呀?
冇做矽藻測試
其實搵返舊溺水case有冇做開就知係咪老作啦
個女死左,正常呀媽實會搞靈堂之類啦,仲要全裸死,一定唔會要求即刻燒,實要知個女點解死。
呢個呀媽真係好仆街。受訪問個時,只係講你地搞到我好慘,不停強調個女精神有問題,成日都「我」「我」「我」,有呢個呀媽真係好慘。
有用 post ,樓主可唔可以置頂?唔該曬

真係想保護自己同身邊嘅人?即刻入嚟睇吓!

[實用文] 教您點先可以保障私隱、網絡安全
https://lih.kg/2185179
可能一直 hea 做開.......
十二位手足被扣押第九日 務必繼續關注聲援
https://lih.kg/2184284

幫幫手推 叫身邊人關注下
唔通依加仲走入嚟同你講極速燒屍係正常程序咩
又會咁橋老母去旅行果時出事,令老母有不在場證據,回港報警都冇人會懷疑老母有份參與。
push
一陣個老母又出黎話條女圍村長大,唔鐘意著內衣褲
今鋪真係𡃤閪
依單野疑點愈黎愈多wo:
1. 陳彥霖親人證供令人覺得佢有幻覺,同埋曾經吸毒,但係醫生證實佢只係反叛,生前死後驗毒而無證據指向佢吸毒,朋友證供只表示佢行為異常,但無自殺傾向,社工證供而指向佢無自殺傾向,最後的士司機亦表明佢死前表現相當正常。另一方面,陳彥霖阿媽對佢認識應該好少,至少連個女仍然熱衷社運都唔知。同埋會唔會有人一直令陳彥霖以為自己一直吸毒,而實際上佢無呢?

2. 警方一開始話陳彥霖赤腳離校之後就行去海旁跳海,但現有實證只係證明佢自己離校再去左港鐵站,之後有的士司機聲稱車左佢去日出康城果邊。無人證亦無物證證明佢自己去左海旁自殺,而且好多人都表示海旁係散步勝地,好難無人留言到一個赤腳女仔,同警方假設明顯不符。

3. 遺體肺部進水量不同,非常可疑。即使遺體已經開始腐化,因左右肺腐化速度又水壓應該相似,進水量應該差唔多,除非有合理解釋點解左右肺腐化速度或水壓不一,。如果唔係無可能溺斃。反而會唔會係有人將死者側臥再灌水致死,或者死者有一邊肺功能死前已經嚴重受損呢?

4. 政府法醫唔檢驗血液有無水中微生物、唔拍照相當粗疏。

5. 警方話裸體因為衣服被水沖走,但衣服浸水後,理應更貼身更重,應該很難脫下,而且果時又沒打風,屍體係由釣魚父子發現,果頭應該唔會好大浪,點沖得走衣服?

因為法醫同警方搜證粗疏,明顯相信單一方面證據,現有證據都好難證明係死於不合法被殺,應該係死因成疑多,最後應該又不了了之
唔知佢有冇受威脅
正常阿媽好難相信自己仔女離奇死亡係自殺
會想查真相

https://hk.appledaily.com/breaking/20191115/CFMKI3UNXU664Q5FFLUTCNALII/
佢冇講明啫 你可以睇多次個證供 話車佢去海邊 引導嘅個方向係跳海自殺
另外 的士司機一日載過咁多客 問返一個星期前載過咩人都唔記得啦 呢個的士司機仲要一年後出黎一口咬定係陳彥霖
嗱嗱嗱 佢嗰陣啲財物係學校係身 又點比錢呢?
主要疑點

疑點重重嘅情況下 查都唔查就斷言死因無可疑呢樣已經反映左有問題 (黑警)

其次係驗屍揸流攤甚至係有可能故意隱瞞啲野(法醫)

老母對待個女嘅態度 死左個女兒唔傷心 完全唔想知個女點死仲同意極速火化(老母)

過左成年然後突然出現嘅證人 好神奇地呢啲證人嘅口供有疑點 例如係的士司機同埋只係識左幾日嘅同學 然後證供嘅方向全部指向精神有問題而自殺(假證人?)
的士司機冇話彥霖有精神問題, 佢仲話個女仔有禮貌, 坐車都有比錢
佢冇講明啫 你可以睇多次個證供 話車佢去海邊 引導嘅個方向係跳海自殺
另外 的士司機一日載過咁多客 問返一個星期前載過咩人都唔記得啦 呢個的士司機仲要一年後出黎一口咬定係陳彥霖
嗱嗱嗱 佢嗰陣啲財物係學校 又點比錢呢?
預測: 牽連太大 最後不了了之
真相只會令大家更難接受
好似deadpool咁
用真空機令到佢窒息死
然後扮浸死?
push
我信。香港政府係全世界最高薪,最不務正業,最因循苟且的政府。
咁的士司機唔係一年後今日先出現, 佢係上年十月中尾報案. 同埋跳海自殺係真既話, 咁一定係HKDI個邊跳算啦(用返班狗個講法 係離開學校後行去海濱個邊咪算),唔需要走去康城個邊.
最少睇完的士司機證供, 佢係算多一個證明彥霖精神狀態正常既人
佢老母同幫兇有咩分別?
蠢撚到無人有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞