専家證人馬宣立法醫:冇做矽藻測試, 女屍赤裸是很大疑點

607 回覆
876 Like 8 Dislike
唔係呢單呀 唔好膠化討論
彥霖阿媽話佢喺村大
唔知邊條?

同埋證實er er 話佢赤腳行去跳海講大話
啱 馬宣立出埋
樽頸了
咁重身最後點甩走?
天網恢恢 疏而不漏
九成無切開咽喉食道去check 啦
而er er 公開講大話 虛假陳述係無後果dklm
Push
但得10ml
假設係零食嘅話即係佢基本上消化晒之前食過嘅嘢然係食零食
然後就冇再消化⋯⋯

一係就食完、消化咗一排、然後⋯⋯
睇埋佢證供直頭解釋到點解佢唔想啲人再查落去

個女比黑警拉咗都唔去保釋

然後個女死咗就話佢思覺失調係自殺死

講到實牙實齒好似佢親眼見到佢自殺咁
報夢po有句描述係「我之前肥啲 而家瘦咗」

聯想到被人禁錮冇提供食物
發現屍前1日

919 失蹤

921 發夢巴出po

922 發現屍體 (稱25-30歲)

1010 (已火化)

1011 AppleDaily獨家爆料浮屍係15歲 彥霖
1011 警方記招話冇可疑

https://hk.appledaily.com/local/20191011/TFBJBTO5KRNMGE3BFPPYDHCX2I/
【獨家】校隊泳將15歲「發夢」
少女離奇變浮屍
咩都做唔足
係咪叫失職先
我建議大家睇吓呢套戲,淨係睇嗰集都好,有我日劇中最鍾意嘅一個鏡頭
想睇可以去 https://dramasq.com/jp180112/
想睇睇後感可以去 https://theboneroom.blog/2018/07/30/unnatural-eps-05/

以下係劇透
睇#349
咁多疑點,加埋就唔係巧合係人為。相信有眼既人一睇就知單野唔係咁簡單。
人係會講大話,但證物唔會。所以佢先要咁急火化條屍同做漏影胃驗藻呢啲程序,因為有人要消除物證,令到成單野得人證。
Prison break咁
其實係咪應該傳召監督驗屍個賴世澤上庭? 點解驗屍可以咁求其
會唔會係舅父地址?
彥霖同外公住
似住元朗村屋
收信可能寫阿媽地址 (阿媽住天水圍)

背景似村屋

條屍咁乾淨無纖維無其他人皮膚基因,但係全裸更加似係支特做嘢
寫信去醫務委員會投訴呢兩條友疏忽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞