専家證人馬宣立法醫:冇做矽藻測試, 女屍赤裸是很大疑點

607 回覆
876 Like 8 Dislike
唔洗審㗎喇 一定係俾班警曱殺
個男死因裁判官話佢著小背心背後見唔到胸圍帶
佢知唔知依家d內衣係有透明帶
或者黑色幼帶 for 著露背用?

又想屈彥霖唔戴bra 凸點出街
所以屍體冇內衣全裸?

//在9月4日死因庭上播放的新一批閉路電視畫面中,顯示陳彥霖失蹤當日可能沒有穿著胸圍。知專設計學院應較早前陪審團要求,向警方提供更多閉路電視片段,供死因庭進一步調查陳彥霖當日校內行蹤。其中一個鏡頭清晰顯示陳穿著鏤空背心,死因裁判官著陪審團留意她的背部,片段中她背部未見有胸圍帶。另外,陳彥霖當日有否穿著內褲則無從得知。//

梓樂

//去年11月,22歲香港科技大學學生周梓樂在將軍澳一停車場墮下傷重不治。死因庭也將就事件召開研訊;9月16日將作正式研訊前的檢討。//
開咗新po
睇吓#2 和 #36

【女屍赤裸是很大疑點】想屈彥霖冇戴 bra ?
https://lih.kg/aCvFnNV
#36 回覆
法醫hea到咁,條屍又燒埋,死黑警又唔想查,真係唔知仲可以做到啲咩去搵到真相。
唔止啊, 又冇驗腳甲
仲話冇血液樣本

又屈佢唔戴bra
仲有d證物都有d問題

睇: #210 #219

【女屍赤裸是很大疑點】想屈彥霖冇戴 bra ?
https://lih.kg/qHgtiuX
#210 回覆

//李回應陪審團提問時表示,因腳趾一般被鞋保護,亦未及手指般靈活,故直至現在仍不曾化驗過腳甲樣本。//
佢都識講一般係有著鞋
今次冇著鞋行來行去又唔驗?

死因研訊主任問化驗師康,哥羅芳測試為何只檢測胸腔液樣本。康回答稱一般哥羅芳測試會化驗血液、肺部以及腦部樣本;由於沒有血液樣本,故檢驗胸腔液最能測試彥霖體內有否殘留哥羅芳。

沒有彥霖血液樣本???

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞