専家證人馬宣立法醫:冇做矽藻測試, 女屍赤裸是很大疑點

607 回覆
876 Like 8 Dislike
push
失蹤前曾興高采烈表示正於無印良品買筆

社工自言最後與彥霖接觸的日子為9月18日,當日她曾致電彥霖,彥霖興高采烈地表示正於無印良品買筆,當時約為晚上8時至9時。由於宵禁時間已過,社工遂提醒彥霖趕快回家。
佢老母又信 好撚嘢
佢老母真係好極有限
個女ge 死因研訊都唔去
完全冇諗過幫個女討回公道
連我老母都問點解佢係庭上會咁講佢個女
堂姊形容彥霖性格直接,但報喜不報憂。堂姊於2018年負笈海外,去年7月及8月曾回港與彥霖慶祝生日,當時彥霖曾入住女童院。彥霖曾向她透露,「想努力啲入返正規學校讀中學」。去年8月底堂姊因參與工作假期而離港,兩人繼續透過WhatsApp及社交媒體通訊,彥霖透露有返教會

堂姊指彥霖從未透露自己與人發生爭執或有自殘念頭,其行為亦沒有任何異常。

堂姊話彥霖透露有返教會
靠估,可能有人想侵犯受害人,但未成功前錯手殺死咗受害人,跟住掉落海,而法醫又剛好有疏忽,所以要死頂🙄
P
喺水上撈上嚟都可以唔驗,好撚嘢。
喺陸地都仲可以當你懶 尻hea唔驗啫,喺水撈上嚟都唔驗已經唔係hea咁問題啦!咩事唔驗唔影心知肚明。
同埋唔係新唔新手問題,新手有人監督住同錯嘢做漏嘢都應該有人提有人教,咁又唔通姓賴嗰條友唔知一般入水屍體係要驗?講唔撚通啦!
成班濕尻互相包庇DLLM啦!
即係一直都係求鳩其
啲法醫肯定有問題啦
可能係一邊手/腳纏住重物咁落水?
咪撚信呢啲啦
上年夠有師傅話
撞到彥霖老母個"靈體"
而家佢老母生勾勾呀

鬼都會講大話
硬係覺得係受驚過度致死

越睇越覺得怪!

左手指甲搵唔到任何DNA
左手不自然屈曲
左胸腔大量液體
毀屍滅跡
刪改真相

日劇都有教啦
佢老母根本唔錫個女,個女死咗佢個反應好似係一天都光晒咁
拎海水驗嗰濃度去講有定冇gg
gram per liter,隻嘢輕到爆
比你揾到有代表好嚴重啦

冇藻類成個生態圈瓜撚感啦

彥霖約咗同學翌日一齊返學

咁點會自殺

//至3時許,彥霖又突然稱「聽日9點調景嶺站,一齊返學」
翌日早上,趙鈞誼指她早上在調景嶺站等候彥霖一起上學,但彥霖沒有出現,電話亦無人接聽//

//陳母表示,女兒最後次一失蹤前,她當時在外地旅行,母女都一直保持聯絡,開心地討論要買甚麼手信回港。//
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞