『薪火post』BNO 續期資訊(101) 抵壘政策之你抵壘未

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
我3/7 being processed 到而家都無郁過
只有填online enquiry form ,但前人表示,Twitter DM班人會比較有責任心一啲,填form嗰班回覆比較求其。
相同份申請表係咪都要做返副署?
份表係盡填㗎咋。有無話指定地址?指定邊位收件?唔係又入黑洞,兩個月先開到信點算先?要問一問返佢哋。
同日
你唔問返佢?話之前交咗副署表,依家使唔使再做?你預要做返居多。

當然你應該小返佢,包括明明你寄到,但佢哋做唔到90日內being processed ,點解仲要申請人填過表,要俾錢寄返相同表?相要錢曬又係申請人負責?之前有副署表又要搵人再副署過?

呢啲問題,你唔提出,佢哋就唔會改善,你問,就有機會佢哋順勢改變,有機會俾返郵費你都唔定,呢啲要佢哋開咗個先例,後面就會有機會做好啲!爭取到當然好啦,爭取唔到,蝕咗曬相錢同郵費啫。

之前有啲唔同,多數係申請人問題,但依家明顯係佢哋問題,辛苦你了。
我6月11都係
8月18號 R. Moran簽收 今日轉documents received
821 應該好快到我
我屋企人交咗出世紙連副簽過去英國但status變咗如下

想問應該點做
你係由申請到隔左幾耐先SEND 文件過去
可能咁岩抽中你個份
8月5號 同一個人簽收未轉received
7月17 Moran 簽收 點解咁耐都未轉received....我可以點做....
放心 好快架啦當你開始唔日日track住就會收到email
究竟屋企人份副簽去咗邊
希望唔洗再寄副簽過去
放低先可以擁有d friend......
問返佢,係㗎副署出咗問題,問佢邊方面出咗問題。可以副署表唔見咗,或者副署人有問題,要問清楚。
7月24寄到都未轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞