『薪火post』BNO 續期資訊(101) 抵壘政策之你抵壘未

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
等等等等等
Update下都比人負評
有排等

我仲未Documents received
已經等到唔想睇email
岩岩收到了
6月頭幫老母申請終於收到
DHL星期日唔開工
成日都有條友留負皮
原來係咁
8月1號寄到個邊
9月1號先話開始進程
咁咪要好柒耐
開始進程
And 1 of the following from the last 12 months, that shows your name and address and/or residency:

letter from your employer
medical card
letter from your local council or a government department
voter’s card
visa or residence permit (a colour photocopy will do)
education record for example a school report
immigration documents

想問如果唔係12個月得唔得
佢話如果要交呢D文件要12個月內
想問如果過左係咪唔好?

因為淆淆地啲野會整唔見
地址證明(英文姓名+地址,不能用中資機構,可到民政署宣誓)
And 1 of the following from the last 12 months
駛唔駛返小一上邏輯堂?
人地講到明12個月內
佢都仲可以問
咁有野過左有幾出奇 例如成積單
同埋梗係有咁多寄咁多 佢又唔係係香港 問下姐唔洗死架下話
佢都寫到明要十二個月內,你照寄咪即係等佢彈回頭,咁都使問?
無就要自己諗計變出黎架啦
過左唔出奇呀,但人地寫明12個月內,你都可以問得出過左得唔得哩下先出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞