『薪火post』BNO 續期資訊(101) 抵壘政策之你抵壘未

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
12 july processed, 啱啱approved
識人早一個禮拜寄嘢反而未得
你如果中晒大法三項,先好用報lost 方式,等再下一封有ref no先至叫做肯定,否則呢封信唔代表乜,你要等直到下一封confirm passport cancelled 為止!如果你根本唔中晒大法三項,咪sar俾個最後答案你。
告別廁板
心血來潮,用bno同express兩個字探訪吓google 大神,搵到啲有趣資料。為首嘅當然係中介太空船,跟住有其他速遞同中介,真係多咗唔少,佢哋部分有續證教學,內容唔知邊個抄邊個,例如有關簽發一項:綜合網上資料參考多數人選擇UKPA, UKPS, IPS or HMPO,如果選擇Other會比較難申請。其他錯誤都費事講了。總括嚟講,平嘅,多數$200內寄500克文件去英國。有啲無講英國邊個派,有啲就同黃店LHK一樣搵Royal mail派,中介嗰啲同太空船一樣運用,不過太空船相對多啲速遞商揀。都係嗰句啦,了解多啲,風險自決!
等到黐線
你係香港撈得掂 去到英國都唔會點差
如果係香港都做下等人咁過到去有咩所謂
打好英文個底 去到呼吸下自由嘅空氣啦
你中身份證大法
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
7月頭SAR啱啱收到結果 身份證大法萬歲
啱啱收到了
BNO轉新版之後連相都變返黑白…真係歐盟版靚好很多啊
唉!有無興趣爆佢,搞到啲申請人咁麻煩!
想問下之前冇dl 度副簽果張form而家佢要求我副簽 可以點print果張form或者轉左online counter sign
當初冇交副簽過去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞