『薪火post』BNO 續期資訊(101) 抵壘政策之你抵壘未

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
其實雖然我哋成日話hmpo做嘢俹簁,但實際上副署呢樣嘢係好緊要,而呢張副署表,已經係認證申請人嘅最低要求嚟!

點解要副署表先,因為舊證張相太久遠,就算成人樣,都有樣子改變嘅風險!而因為我哋遙距續證,所以呢要搵個信得嘅人去幫手認證!副署人職業係會提高可信任性,所以呢度經驗話職業唔太重要,已經係PE 用咗人情卡了,至於國籍,肯定每一個副署佢哋都另作認證,英愛佢哋系統有資料,歐盟曾經關係密切應該有密切渠道,其餘國家就應該有協定,憑護照資料頁去查核副署人真偽!呢個方向幾乎否定咗特衰可認證,無錯,得嘅話一早on list,而且港共無理由出賣資料俾他國!所以副署人都需要認證是否真實正確存在,否則成件事淪為兒戲,如果交唔交表其實都無關,咁搞咁多嘢為乜?

搞咁多嘢又核證咁多人,都係保障申請人,係真實嘅持證人,唔係偷咗本護照扮持證人。呢度亦曾經有報告,寫信解釋都無用,大家可以解讀為收緊要求,但亦可以了解為PE背後無法核證申請人個樣!因為真係有人搏大霧成功,即係PE另搵方法去認證申請人。至於佢哋用咩方法做,永遠唔會有答案,而且方法係點,亦可以用唔會方向去分析,估計認證手法應該同副署表原則差唔多,呢度亦無謂講啲唔知對錯嘅個人猜測。

結論係要乜交乜,幫PE手幫你批得爽啲,如要副署表唔好by pass咗去!
妄想症發作就係!
大佬呀,你唔好咁痴線啦
朋友本passport 封面有European Union,但國籍係BNO,其實有冇問題?

observation呢
佢之前攞嘅?observation 寫咩?

呢款合成獸少見喎!
齊曬3段
最後一化非電子版BNO
一齊等收件
錯面皮
有無人用freightamigo寄bno ,佢張willbill個寄件人係寫freightamigo公司名,咁樣寄有無問題?
Passports introduced in 1998
最靚係15-16
呢啲中介,咪因為用佢戶口寄,咪平好多囉,佢食中間差價生存。

呢種先係最後非電子版BNO
明白,但係因為佢張waybill個寄件人寫左佢個公司名,我係信封面寫返我個pex no.同資料,係咪都ok?
你袋嘢入面有address proof㗎嘛

你擔心呢啲中介信唔信得過仲好啦
用得佢哋,無得搶心啦。最緊要地址正確,上嚟收件係速遞商,唔係中介,唔驚啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞