『薪火post』BNO 續期資訊(101) 抵壘政策之你抵壘未

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
同HMPO講你已經REPORT LOST同CANCELLED PASSPORT
我都係
但出世紙係副本...

7月6先Processing.....都未approve...又無要我交other information
dhl send來時
屋企人可以代簽收嗎?
定係一定要本人?
可以,有入簽收就得
有人
有啊 我即刻email同佢地講番我已經report lost左
俾埋ref no.佢地 估唔到又會咁快手就搞掂
希望可以順利繼續Renewal 感謝各位
果個唔係auto reply咩
無玩爛咗,當時梗開心啦,依家咪累咗家人囉!係呀,成個副署收緊咗你唔知咩?咪就係你班人搏大霧搞成咁囉!

填呢張:

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/462278/OS_Form_010.pdf

跟返所有佢要求嘅副署指引,記得寄兩張實相同背面副署!你唔夠誠意PE 就彈你!好自為之啦!
你問返hmpo衰乜,問清楚咩事先,未必關副署人事,亦有可能散失咗!之前都有副署簽其他人無問題,但衰咗關係寫同學,PE 叫佢寫返朋友就批返。
有啲人會沒收,從來無人知準則係點!
咪寫明仲有本新啲囉,唔驚,好多人係咁,你一係搵返佢出嚟!係呀,呢度有啲人又真係搵到佢出嚟!一係就報失,就係咁簡單!
你應該快喇,份嘢到咗PE手,唔會hold太耐,不過有時佢哋會查核,會用盡八星期,總之保持耐性啦!
承你貴言啊 補番張圖 18/7簽收的

Auto reply嚟 假如你中哂身份證大法又唔介意用一千幾佰去試有無英國國籍 你可以隨時貨金申請去馬

利申 中哂身份證大法 SAR咗無自己一本 report loss後都收到一模一樣嘅email
去到document received就停左
唔係最多幾日就會轉process架咩
有無人都係咁
慢慢等喇
見到咁多巴絲都係即日process
有d擔心我份件係咪有咩問題
喺apply翌日同8月8日都收過封e-mail
‘Send us your documents’
冇’You must’兩個字
兩封內容一樣
我當時亦冇Reply返佢

絲打個申請係唔係就來過90日?
過90日要用paper form

終於到我出黑洞
@圓木梨棚
啫係重新paper form填過晒?
yes
我朋友之前申請時無叫佢副簽
但昨天收到email話要做返副簽~
但email搵唔到有副簽張form
想問係咪都係填你呢張呀?
同埋填完係咪都係要寄返張form俾佢呀?
thanks
睇唔清楚我寫咩?你哋咪等佢寄嚟囉,我呢張下載嘅,可能要用返佢哋張正本㗎,驚嘅咪等吓囉,鬼叫你哋玩爛咗個市?

你哋呢班仆街玩爛咗個制度,剩係諗住自己方便搏大霧,你有你諗過其他人?後面兩百幾萬人未續,當中真係有需要攞人情卡嘅嗰啲點算?你哋之前攞晒啦,高興啦!之前剩係睇到成功無副署嘅,但又睇唔到失敗嗰啲?我話你知一半一半咋!你最仆街嘅,就係你連幫朋友副署唔做,仲叫埋人特登唔去交,累人累己啦依家!你哋呢啲就係心中永遠有答案,作啲理由去相信自己嘅主觀不合理行為,呢年幾就係有好多呢啲object,成日指鹿為馬!你哋俾後面因收緊而抱怨嘅過百萬申請人詛咒緊,起碼以後最少幫100個朋友副署先可以減少怨氣!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞