『薪火post』BNO 續期資訊(101) 抵壘政策之你抵壘未

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
我係你就直接報lost 算,依家一來一回都唔知仲要等幾耐,如果你唔係差嗰一千幾百開飯嘅,不如就照去啦。以前未發現到有SAR呢個方法可以check 前都係身份證大法齊就去馬。
BN(O) status 退咗無得翻兜
咁幾好喎,嗰啲愛黨人士從此bye bye
睇老母本BNO有冇你名先喇
我都係即日
以前有唔少人試咗sar話無,但報lost有ref no,課金照去,批晒返嚟。

其實中晒大法三項,唔太值sar,反而直接報lost等ref no仲實際。
Me too
本身同阿媽有BNO 上個月send左過去搞續期
但係收到email話我地2個都要副簽 想問可以點搞
咁我都準備一下直接報lost所需既文件,唔該巴打
至少都要等今晚先睇到希望可以唔洗再留係地獄鬼國
你係咩月份入機課金?
6月頭
搵副署
解釋
係咪搵返d有BNO既朋友做副簽就ok?

睇DOC
即係多數簽發無揀other啦!你覆電郵,問攞副署表,問埋做法同寄咩地址,有無指定收件人等。正常係填完表連相寄返去。
哇屌,形勢扭轉喎,啱啱狠下心腸去問我個愛國父佢bno既詳情

我個愛國父居然話我知佢係剪左當取消左,即係個身份仲係到

而家即係父無左本BNO既實物
母有本過期既BNO
咁我而家係照樣SAR定係直接去馬?
5月尾申請,今日終於收到請問申請文件通常隔幾耐會寄返比我?
其實伯母有實物係手仲乜唔check佢嗰本先

report lost攞咗ref no先
問佢哋當年有無加你名落本護照度?如果你媽本仲喺度,咁啱有你名,咪攞呢本去申領囉。

無嘅,report lost 等ref no confirmed passport cancelled ,再課金續證。
攞咩?
有冇稅
8月6 being processed到依家都未轉
2份申請一齊寄過去
我屋企人已經收到bno
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞