『薪火post』BNO 續期資訊(101) 抵壘政策之你抵壘未

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
會唔會仲有新啲㗎?同埋依家呢兩本國籍寫bno?Sar父母,睇吓有無遲過呢兩本。其實你講吓點中晒法先。btw我仲以為你老竇嗰本已不存在世上!
中哂,100%中哂
但係我老豆老母本BNO都係我出世前申請,我出生後佢地就用特衰
無再搞過本BNO有關既野
會唔會父母係你出世之後加名出左另一本?你搵到個兩本有無剪角先?
得返母果本,無剪角,我出左世之後佢地都係用特衰
所以無update過
老豆個本唔見左?
你出世後用特衰?你97後出生咩?

你97前出世?第一次攞身份證幾歲?11歲前係無相嘅,問吓父母點解當年出咗張無相身份證俾你,用嚟做乜?
係,佢愛國份子來
手寫都會喺裡面其中一版度打印,手寫名等個人資料落去。
咁你不如唔好搞SAR,直接報失算
我97 1月,佢地唔記得我細個身份證幾時既野啦
身份證首次簽發日呢?
上面都有過ching話直接報失就算,咁我都係跟返doc入面既身份證大法既做法去做就ok?
大鍋,01-02,我睇漏左身份證大法呢行要97 7月前
sor咁多位師兄睇來我與BNO無緣了
係。等佢出 ref number 就續
畀你fake左
對唔住咁多位師兄睇來可以慳返筆了
努力去爭取平權啦!唔係乜都唔做等運到!

唉!講咗好多次話要中晒!三項缺一不可!結果仍然有唔少人明係好明白。
Hmpo負責sar嘅:妖!明明之前返工等放工,依家做到仆晒街,結果都唔到大英子民嚟!
我都係頭先搵老豆D遺物見到佢1988年BNO 既影印本
但我果時未出世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞