[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (64) 幾時先有新機呀⋯

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
應唔應該買閃燈 係睇你自己有冇用 唔係睇咩機

直倒手柄可以入兩粒電 垂直影方便啲同大電啲 xt3應該唔洗手柄都有boostmode
最近賣咗部a7iii 心郁郁想入富士坑
唔好器材撚啦 睇下自己想影咩先 唔好咩都買
xt30 我都玩過下
係無反mon 所以未考慮住

所以問下其實個sony sensor 同 x trans 比差得遠唔遠
50/1全港返得廿支唔夠

第二水十月中

冇貨直到年尾......
你會好似我咁 放哂啲唔用嘅fe鏡 等A74等到天荒地老
然後就慢慢買哂fuji鏡 同埋決定2年內唔出A74/又係度縮骨就轉R6
加LED 燈得唔得呢?
呢個地球上有電筒呢樣嘢
人人要求唔同 唔洗屌咩牌子
底大一級就係大一級 同一代喺物理上必然係㩒住apsc砌

2020年色柒其實係大家未識用部機
而家有color profile 有lr可以執 而家Sony啲色都改善咗好多
fuji都係直出嘅color profile做得靚啫

Sony新menu都幾好㗎 不過佢死攬唔下放

我個人會比較睇重操作 對焦 低光多啲
so far我咁多部機冇一部係令我覺得完美
R6會係最似嘅一部 又或者出FF嘅Fuji
比部機玩咪必經之路...

我唔睇好sony,玩數字,一用就様様限死
買支街邊圓形自拍燈啦,平靚正
三陽四寶我都幫襯咗兩部水貨body 5支鏡, sofar都無出過事
肥花啲貨咪又係再 pack

根本就一鳩樣
所以自己check足啲就最穩陣,7日內有問題都會換比你
[入黎呻下]
年頭係豐澤$7xxx買左部xh1
半年都無乜機會拎出街/去旅行影相
岩岩禁入去睇發現已經跌到$6800
[/呻完]
h1 買水抵好多
出xh2嗰陣, 個價可能會升返
你買嗰部機係攞嚟影相㗎唔係擺喺度等佢升值嘅始終佢唔係鑽石你想升值不如買磚頭算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞