[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (64) 幾時先有新機呀⋯

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
一直好掙扎lr定capture one,只不過手頭得iPad用唔到capture one,lr用住先
Capture One係好,不過用慣咗Lr唔轉了,况且Lr所有嘢包括preset都會同步,喺iPad都可以用返哂啲preset,好鬼方便
原廠load得快唔快?
速成其實原廠唔太影響

只要個spec係usb 3.1 gen2 都係差唔多速成

同埋SD卡邊行到咁快
Apple原廠card reader 支援UHS-II,可以support 倒UHS-II card嘅速度
速「成」?
速度 電話揀字揀太快
垃圾嚟,紫邊又勁邊緣畫質又差,當玩具玩下都可以,但建議都係儲埋佢入翻富士定焦好過
最平咪xc35/2,膠鏡身但畫質同xf35/2一樣。介意外貌/觸感/需要光圈環就比多少少上xf35/2好過。想要靚d淺景深,magical d,又唔介意速度慢少少就35.4
有冇人用緊xt4?
師兄覺得點?我自己用緊xt30,最近想upgrade
iPad lightroom你係咪比月費,有冇得買斷
咩情況下令你覺得XT30不足而令你想轉XT4 ?因為XT30未至於去到好舊嘅機種,功能上唔係差。

會唔會買多支鏡會比升級機身更好?
我都覺!
Lightroom 冇買斷架每年8xx好甘
要俾月費,$68 1TB,冇買斷
有無師兄用過18f2?
本身另外有部X100 ,諗緊18/23 簡一支。
x100應該已經係23/2嚟 冇謂買多枝重覆嘅鏡
我有14/35/56
但係平時掛35果陣成日都影唔到食飯坐對面既朋友
但14又好似闊得滯
買18啦 都唔知幾撚時先出mark ii
重有16/2.8
應該各方面都好過18
或者入埋部x100部袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞