[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (64) 幾時先有新機呀⋯

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
有冇人分享下玩具攝影

爛相一張
落多啲功夫去打燈會好好多
呢張我試鏡姐得嗰啲出晒賣晒廣告啦
fuji個streaming係咪唔support xt20
想當pc webcam用
最近想玩啲輕便既鏡
有1024,35.4,50230,100400
咁本身有35.4已經最細枝就玩佢啦
但發現起室內影相用35唔岩洗
然後諗緊18同27哩兩枝餅鏡 想買27多啲既因為冇重複焦段
但27網上啲人話一分錢一分貨 又話係比起其他牌係偏貴既餅鏡
哩度有冇巴打可以分享下?
咩鏡影?
一分錢一分貨同偏貴講緊既係仲賣緊幾千既時,宜家二手幾百蚊就入到係抵到爛。

其實呢支鏡都幾sharp,收到5.6影風景都幾靚,四角都幾好,質素比18/2好。

不過反而27太近35,18會好用d,建議上毒氣室問職員攞嚟試下先。
一枝天涯 一枝tele 好難比
27我而家睇二手都要成千蚊 水貨價就千八左右
搵唔番二手幾百蚊個價了
cls宜家個價真係,我一年前睇啱佢幾平既時候入新水都係1090
就黎出27mm mk2....等多陣買新鏡啦
真係㗎?!咁我等新鏡喇!
而家水貨價都要千八真係買唔落手
如手18都出新就好
google下就知係真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞